Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Sportovní den UO s mezinárodní účastí

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Sportovní den UO s mezinárodní účastí

Počet shlédnutí: 1326

25.5.2018 • O pouhý půlden se tentokrát tradiční déšť unáhlil, a tak klání letošního jarního sportovního dne rektora-velitele Univerzity obrany proběhla za příznivého slunečného počasí. Kromě studentů, příslušníků stálého stavu a občanských zaměstnanců UO se do sportovních soutěží tentokrát zapojili i kadeti Akadémie ozbrojených síl z Liptovského Mikuláše a žáci Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy Ministerstva obrany v Moravské Třebové. 

„Tímto získává sportovní den mezinárodní charakter, čemuž jsem velmi rád, protože se tím současně prohlubuje vztah mezi jednotlivými školami," ocenil účast zástupců hostujících institucí rektor-velitel UO brigádní generál Bohuslav Přikryl při ranním zahájení. V jeho rámci také předal Medaili Univerzity obrany vedoucímu katedry tělesné výchovy a sportu Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovském Mikuláši plukovníku v záloze Jánu Papayovi za významný podíl na rozvoji spolupráce s Univerzitou obrany v oblasti tělesné výchovy.

Pak už se účastníci sportovního dne rozešli na jednotlivá sportoviště, rozmístěná nejen v areálu Kasáren Jana Babáka, ale i na dalších lokalitách v Brně a okolí. Asi nejvíce přivítali slunečné a teplé počasí studenti, kteří se přihlásili na plavecké disciplíny. Ti nejprve v poměrně vysokém počtu absolvovali hladkou stovku a poté v již redukované sestavě specificky postavenou trať, zahrnující plavání v maskáčích či s figurínou nebo lovení puku ze dna bazénu. Zatímco v prvním případě domácím plavcům „vypálil" bazén Oliver Ondrejka z Liptovského Mikuláše, ve druhém případě se i on sklonil před nejlepším výkonem rotného Davida Chodory.

Na lezeckém trenažéru Jakub vyrostla pro zúčastněná družstva improvizovaná ferrata, klikatící se od jednoho okraje trenažéru k druhému a zase zpátky. „Jo, a je to na čas," povzbudivě popichoval rotmistr Šimon Skrutek lezce jednoho z čtyřčlenných družstev, kteří se postupně po jednotlivých úsecích probíjeli k cíli. „Já nespěchám, dám si cestou kafe," snažil se na své soupeře uplatnit psychologickou složku boje další z účastníků. 

Vyvrcholením sportovního dne se stala soutěž studentek v přetahování lanem. Po měření sil ve dvou vylosovaných skupinách došlo na boje o konečné umístění. Ve finálovém klání porazily studentky 1. ročníku FVL své o služební rok starší spolužačky ze stejné fakulty.




   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa