Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studentská tvůrčí činnost na FVL

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Studentská tvůrčí činnost na FVL

Počet shlédnutí: 1342

​18.5.2018 • Ve čtvrtek 17. května se uskutečnil letošní ročník soutěže Studentské tvůrčí činnosti v rámci Fakulty vojenského leadershipu. Do soutěže bylo přihlášeno celkem 25 studentských prací, které byly rozčleněny do čtyř sekcí. Studentská tvůrčí činnost je na Univerzitě obrany významnou součástí vzdělávacího procesu a jednou z hlavních forem systematické práce s nadanými a talentovanými studenty. Vyhlášení výsledků soutěže se uskutečnilo ve stejný den odpoledne v Síni vědecké rady.

V úvodu ceremoniálu vyhlášení výsledků soutěže zhodnotili letošní ročník vedoucí jednotlivých  soutěžních sekcí. Shodli se na tom, že vzhledem k různorodosti zpracovávaných témat bylo obtížné i v rámci jednotlivých sekcí práce porovnat a určit jejich pořadí. Děkan Fakulty vojenského leadershipu plukovník gšt. Ivo Pikner ocenil soutěžící za jejich aktivitu při zapojení do soutěže a poukázal na její význam při přípravě k budoucí vědecké činnosti. „Je to malý krok pro univerzitu, ale velký krok pro vás," prazafrázoval děkan slavný výrok prvního muže kráčejícího po měsíčním povrchu.

V první sekci s názvem Vojenské umění zvítězil četař Martin Bubela s prací na téma Hybridní válka na moderním bojišti. Nejúspěšnější účastníkem druhé sekce Vojenský leadership byl rotný Richard Podešť s prací Možné nástroje pro identifikaci kompetencí velitele – leadera. Rotní úkolové uskupení při vyjití z obklíčení si za soutěžní téma zvolil vítěz třetí sekce Vojenský management rotmistr Bc. Ondřej Kučera. V závěrečné sekci Ekonomika obrany získala nejvyšší ocenění porotců práce civilní studentky Běla Mikulášková na téma Modelování pravděpodobnostních rozdělení vojenských výdajů.  


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa