Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany pořádá konferenci Letectvo 2018

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany pořádá konferenci Letectvo 2018

Počet shlédnutí: 1045

16.5.2018 • V aule Univerzity obrany probíhá ve dnech 16. a 17. května konference Letectvo 2018, jejímž tématem jsou Nové výzvy v přípravě personálu vzdušných sil. Pořadatelem je Katedra letectva a letecké techniky Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany, která jako součást jediné vojenské vysoké školy v České republice právě v oblasti přípravy personálu sehrává významnou roli. Záštitu nad konferencí převzal velitel Vzdušných sil AČR brigádní generál Petr Hromek. 

„Jsem rád, že Univerzita obrany tuto konferenci každoročně pořádá, myslím si, že téma přípravy nových příslušníků vzdušných sil je velmi důležité," uvedl v úvodu konference generál Hromek a doložil to na přípravě nového studijního programu pro pilotní specializaci na UO. Spolu s velitelem Vzdušných sil se konference účastní také místopředseda nově vytvořeného Českého svazu letectví Jiří Kubala, či ředitel Úřadu pro civilní letectví Josef Rada.

Cílem konference je prezentace aktuálních problémů v oblasti přípravy personálu vzdušných sil za současných podmínek mezinárodního bezpečnostního prostředí a s tím související vývoj v oblastech průmyslových technologií a výroby, organizaci přípravy a legislativy.

Konference se koná v roce 100. výročí založení čs. letectva. V této souvislosti si účastníci připomněli čtyři představitele, kteří, třebaže působili či působí v různých dobách, jsou ikonami našeho letectví – jde o Milana Rastislava Štefánika, Emila Bočka, Vladimíra Remka a Martina Šonku.


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa