Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Příslušníci Univerzity obrany na cvičení SCREENER 2018

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Příslušníci Univerzity obrany na cvičení SCREENER 2018

Počet shlédnutí: 1275

​14.5.2018 • Dne 13. května 2018 bylo zahájeno mezinárodní cvičení 7. mechanizované brigády SCREENER 2018, které probíhá ve VVP Libavá a CHKO Beskydy. Cvičení je odborně zaměřeno na realizaci zpravodajského zabezpečení a průzkum při vedení bojové činnosti jednotkami brigádního úkolového uskupení v konfliktu vysoké intenzity a v podmínkách symetrického a asymetrického boje. První den cvičení jsou zasazeny průzkumné hlídky za účelem zřízení systému pozorovatelen na předpokládaném směru postupu protivníka. Součástí řídicího štábu cvičení a cvičících vojsk je více jak 30 příslušníků Fakulty vojenského leadershipu Univerzity obrany (UO). 

Příslušníci UO se mezinárodního cvičení SCREENER účastnili již v roce 2017, kdy působili na pozicích příslušníků zpravodajských a průzkumných skupin a vybraná skupina studentů působila zároveň i v roli nepřítele, tzv. „Opposite Forces“ (OPFOR). Letos se cvičení SCREENER účastní studenti 4. ročníku studijních modulů Vševojskový velitel, Velitel průzkumných jednotek a Management informačních zdrojů a studenti 5. ročníku studijního modulu Velitel průzkumných jednotek. Ti budou během cvičení působit ve funkcích a na pozicích blížících se jejich služebnímu zařazení, na které jsou na UO odborně připravováni a na které po ukončení studia nastoupí. Akademičtí pracovníci Katedry taktiky a Katedry logistiky působí v řídicím štábu cvičení, kde zastávají významné řídicí a kontrolní pozice.

Zkušenosti získané v rámci cvičení akademičtí pracovníci využijí pro další rozvoj a zkvalitnění úrovně odborné výuky. Studenti budou mít příležitost ověřit si úroveň svých odborných znalostí a dovedností, které získali v průběhu komplexní přípravy na UO. Jedním z dalších přínosů účasti příslušníků UO na cvičení SCREENER 2018 je prohloubení vzájemné spolupráce s 7. mechanizovanou brigádou a nezbytné propojení teorie a praxe. Část studentů, která se cvičení účastní, nastoupí po absolvování studia na služební místa především u bojových jednotek a někteří i na štábech praporů 7. mechanizované brigády.

Autoři: Jaroslav Kozůbek, Karel Michenka



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa