Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Úspěch studenta FVL četaře Bubely

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Úspěch studenta FVL četaře Bubely

Počet shlédnutí: 639

​27.4.2018 • Skvělým úspěchem se blýskl student třetího ročníku magisterského studia četař Martin Bubela. Na významné mezinárodní studentské konferenci SECOSAFT 2018 pořádané Nicolae Bălcescu Land Forces Academy v Sibiu obsadil ve své kategorii „Military science" skvělé druhé místo. 

Za vedení fakulty si dovoluji panu četařovi poblahopřát ke skvělému úspěchu a poděkovat za skvělou reprezentaci Fakulty vojenského leadeshipu, Univerzity obrany a České republiky. Jsme hrdi na studenty, kteří takovýmto způsobem přispívají ke zvýšení prestiže fakulty a vojenského řemesla.

pplk. Ing. Jan DROZD, Ph.D.


Jak vnímal tuto událost sám student se lze dočíst dále v článku: 


Ve dnech 18. - 22. dubna 2018  se mi naskytla možnost společně s kolegou ze čtvrtého ročníku rotným Faiferem zúčastnit se 23. studentské mezinárodní konference SECOSAFT 2018, která se konala v malebném rumunském městě Sibiu na půdě Nicolae Bălcescu Land Forces Academy. Po náročné cestě, která trvala dvacet hodin, se nás hned druhý den ujali organizátoři akce. Celá skupina cca 30 studentů z vojenských akademií zemí jako Německo, Belgie, Gruzie, Bulharsko, Řecko a mnoha dalších, se vydala na poznávací výlet na proslulý hrad Bran, který patřil slavnému knížeti Vladovi III. Draculovi. Večer téhož dne byl pak ve znamení závěrečného „dolaďování" a posledních úprav prezentací, které jsme měli připraveny na další den k obhajobě svých prací. Následující den byl zahájen slavnostním nástupem celé akademie a po krátkém proslovu rektora-velitele následovalo přemístění do učeben, které byly rozděleny podle jednotlivých kategorií obhajovaných prací. Po několika prvních prezentacích ze mě opadly počáteční obavy z nedokonalostí mého vyjadřování v anglickém jazyce, protože s podobnými problémy se potýkali všichni studenti, a i přesto si dovedli s odprezentováním hravě poradit.

Samotná konference pro mě byla rozhodně přínosná, ať už z hlediska získání nových poznatků z oblasti vojenských věd, tak z hlediska nabytí nových zkušeností ve formě prezentování v mezinárodním prostředí a navázání nových přátelství. Kolem 15:00 byly všechny práce úspěšně obhájeny a po krátké poradě poroty následovala večerní ceremonie s předáváním diplomů. Skvělou odměnou za nelehkou práci na obhajovaném článku bylo mé umístění na dělené druhé příčce v kategorii. Ostatním studentům bych rozhodně účast na podobných konferencích doporučil, protože psaním článků mohou příjemným způsobem procvičovat své analytické schopnosti a v podstatě se tak nepřímo připravovat například na psaní diplomové práce. Pro studenta UO zde vidím také jednu z výborných možností, jak procvičovat své jazykové dovednosti, ať už na odborné úrovni, tak s novými zahraničními přáteli při poznávání místní kultury.  


Autor: Martin Bubela



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa