Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Běžecká liga začala v Brně s novinkami

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Běžecká liga začala v Brně s novinkami

Počet shlédnutí: 1711

20.4.2018 • Tradičně i netradičně zároveň začala ve čtvrtek 19. dubna dopoledne Běžecká liga, devítidílný seriál závodů pro vojáky z povolání a občanské zaměstnance resortu obrany. Stejně jako v předchozích letech se závodníci na start prvního závodu ročníku postavili ve sportovním areálu pod Palackého vrchem v Brně, kde závod zabezpečili pracovníci Centra tělesné výchovy a sportu Univerzity obrany. Ti poprvé v historii Běžecké ligy použili k měření dosažených časů čipovou technologii.

„Je to jedna z novinek letošní sezóny, která průběh ligy výrazně zkvalitní. Dále jsme novelizovali normativní výnos, což organizátorům umožní ocenit výkony běžců drobnými cenami, jako poháry či medailemi," uvedl před startem závodu podplukovník Jiří Malík z oddělení záchranné a výsadkové služby a tělesné výchovy SRPS MO. Krátce po desáté hodině závod odstartoval zástupce rektora UO plukovník gšt. Milan Marek.

Na trať dlouhou čtyři a půl kilometru, jež ženy absolvovaly jednou a muži dvakrát, se vydalo celkem 89 běžců a běžkyň. Na rozdíl od předchozího roku, kdy účastníky závodu sužovala nízká teplota a nepříjemný vítr, tentokrát v brněnské čtvrti Královo Pole panovalo příjemné jarní počasí. Po necelé čtvrthodině se zpět na stadion při průběhu do druhého kola přiřítil desátník Pavel Skalický z olomouckého ženijního praporu pronásledovaný s odstupem svými soupeři. Nedlouho poté se na cílovém oválu objevila nadporučice Jana Grygarová z Rakovníka, která tak zvítězila nejen ve své kategorii Ž2, ale i celkově. „Kvůli zranění jsem nemohla trénovat na sto procent, ale podařilo se," svěřila se v cíli všestranná sportovkyně, která stejný den odpoledne obsadila ještě třetí místo na rezortním přeboru v lezení na obtížnost. Vítězkou kategorie Ž1 se stala žákyně Eliška Kohlertová z VSŠ a VOŠ Moravská Třebová.

Náskok desátníka Skalického před druhým v pořadí, četařem Zdeňkem Černým se při závěrečném návratu na stadion na pohled ztenčil, důvod celkový vítěz vysvětlil těsně po proběhnutí cílem: „Nevím, jak se mi to povedlo, ale špatně jsem odbočil a protáhl si to přes kopec, a když jsem se znovu napojil na trať, ocitl jsem se na úrovni kluků, kteří běželi za mnou." V závěru závodu tak desátník Skalický, který se věnuje vytrvalostním sportům, podle svého vyjádření musel běžet naplno, aby své vítězství uhájil.

Zlaté medaile v prvním letošním závodě Běžecké ligy v jednotlivých mužských kategoriích kromě dvou zmíněných vůbec nejrychlejších mužů získali ještě desátník Miroslav Vítek a kapitán Rostislav Petráš.


 Fotogalerie



Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa