Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Předání jmenovacích dekretů nové redakční radě Obrany a strategie

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Předání jmenovacích dekretů nové redakční radě Obrany a strategie

Počet shlédnutí: 1314

​18.4.2018 • V pátek 6. dubna 2018 se v Síni vědecké rady Univerzity obrany uskutečnilo první letošní zasedání redakční rady časopisu Obrana a strategie. Časopis je vydáván Univerzitou obrany v Brně a úspěšně propojuje resortní a civilní experty, stejně jako české a zahraniční autory, čímž přispívá ke komplexnějšímu pohledu na oblast bezpečnosti a obrany.

Na začátku setkání předal prorektor pro rozvoj a internacionalizaci plukovník Ing. Luděk Jedlička, Ph.D.  jmenovací dekrety novým členům redakční rady. Prorektor zároveň jmenovaným členům redakční rady poděkoval za dosavadní práci a ochotu podílet se na fungování a rozvoji odborného periodika.  Předseda redakční rady PhDr. Libor Frank, Ph.D. představil novou redaktorku Obrany a strategie, která se bude moci časopisu věnovat na plný úvazek. V této souvislosti byla otevřena diskuze k možnostem zařazení časopisu do databáze Scopus. Členové redakční rady, kteří mají s plněním podmínek zkušenosti, poskytli cenné rady a doporučení. 

Hlavní částí programu setkání bylo posouzení textů, které zájemci zaslali do prvního čísla roku 2018. Tento bod byl zakončen hlasováním přítomných členů o vydání časopisu a postoupení schválených textů do recenzního řízení. Závěrečná část jednání redakční rady otevřela prostor k diskuzi o chystaném výročním Call for Papers a konferenci Defence & Strategy, plánové na červen 2018.

Bližší informace o časopisu Obrana a strategie, včetně jeho aktuálního čísla a kompletního archivu, naleznete na http://www.obranaastrategie.cz/
nebo na facebookových stránkách https://www.facebook.com/Obranaastrategie/.



Autor: Miroslava Pavlíková, foto: Petr Koziel




  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa