Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Na brněnských fakultách Univerzity obrany začaly přijímací zkoušky

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Na brněnských fakultách Univerzity obrany začaly přijímací zkoušky

Počet shlédnutí: 1188

17.4.2018 • V pondělí po osmé hodině ranní se vestibul a chodby budovy Kounicova 44 zaplnily desítkami mladých lidí, kteří se rozhodli pro kariéru vojenského profesionála. Během celého týdne budou probíhat přijímací zkoušky na Fakultu vojenského leadershipu, na niž podalo přihlášku celkem 629 uchazečů o studium v souvislém pětiletém magisterském programu.

„Celý život se zajímám o vojenskou historii, být vojákem je můj celoživotní cíl," uvádí jako hlavní důvod zájmu o studium na jediné vojenské vysoké škole v České republice Matěj Fiala, student Gymnázia v Kladně krátce poté, co po registraci obdržel na zápěstí žlutý identifikační pásek. Pokud v přijímacím řízení uspěje, chtěl by se po třetím ročníku ucházet o specializaci Vševojskový velitel.

Prvním ze tří bodů programu přijímací zkoušky byl test studijních předpokladů. Tomáš Hájek z České Třebové si jej v přechozích dnech vyzkoušel nanečisto na stránkách Univerzity obrany, plánovaná účast v přípravných kurzech, které škola již tradičně organizuje, mu však z časových důvodů nevyšla. Motivem k podání přihlášky mu kromě dlouhodobého zájmu byl také příklad jeho strýce, který již v armádě působí. Svou roli však sehrály také ekonomické výhody studia na UO. „Je to velké plus, když člověk nemusí shánět brigádu a může se plně soustředit na studium," říká dosavadní student střední školy Educa v Pardubicích.

Rozšířit působení v obraně svého sportovního týmu na obranu celé své země chce Barbora Butorová, fotbalistka a studentka gymnázia z Bruntálu. Svou fyzickou kondici, získanou při trénincích i zápasech, doložila stejně jako její kolegové v odpoledních hodinách v testu, který probíhal na sportovištích v areálu kasáren Jana Babáka. Nejprve měli za jednu minutu provést cviky leh-sed v minimálním počtu 52 u mužů a o dva méně u žen, následoval dvanáctiminutový běh na atletickém oválu, během něhož museli muži urazit alespoň 2300 a ženy 2100 metrů. 

Vyhodnocení testů s počtem získaných bodů se účastníci přijímací zkoušky dozvědí hned následující den na internetových stránkách. Přijímací zkoušky brněnské sesterské Fakulty vojenských technologií budou probíhat v týdnu od 23. do 27. dubna, na hradecké Fakultě vojenského zdravotnictví zkoušky proběhnou 9. – 12. června.

Autor: Viktor Sliva




  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa