Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Přijímací zkoušky za dveřmi

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Přijímací zkoušky za dveřmi

Počet shlédnutí: 2434

11.4.2018 • Rady uchazečům o studium: Projít si testy z předchozích let na univerzitních stránkách a okruhy, kde se vyskytne problém, procvičit. To nejčastěji radí současní studenti Univerzity obrany svým následovníkům, kteří se k přijímacím zkouškám chystají letos. Co se angličtiny týče, doporučení zní především rozšířit slovní zásobu.

„Gramatiku jsem zvládl dobře, ale chyběla mi slovíčka," vzpomíná na přijímací zkoušky dnešní student oboru Zbraně a munice na Fakultě vojenských technologií rotný Vojtěch Hagenhofer, který svou specializaci uplatňuje i v rámci střeleckých soutěží. Jako instruktor loňských nováčků během základní přípravy ve Vyškově má také možnost porovnat náročnost tohoto dvouměsíčního přípravného období z doby, kdy sám nastupoval, a nyní. „Není to nic, co by se nedalo zvládnout," hodnotí rotný Hagenhofer základní výcvik s tím, že jeho současný režim eliminuje jednu z někdejších obav jeho vrstevníků, tedy aby někde neusnuli v důsledku nedostatku spánku.  

„Běhala jsem podle plánu, který nám poskytla univerzita, a občas jsem si zašla otestovat pokrok na stadion. Lehy sedy jsem dělala večer každý den," vzpomíná na svou přípravu na test fyzické zdatnosti četařka Eva Kočířová, bývalá závodní plavkyně a stále pravidelná účastnice plaveckých disciplín na univerzitních sportovních dnech. Její vztah k vodě dokládá i aktivita v potápěčském klubu UO, kterou završila úspěšným složením zkoušek. Také ona radí projít si přijímací testy z předchozích let a rozšířit si znalost anglických slovíček, k tomuto účelu doporučuje čtení literatury v originále. „A hlavně udělat maturitu na poprvé," zdůrazňuje studentka Fakulty vojenského leadershipu četařka Kočířová nezbytný předpoklad pro úspěšné přijímací řízení na UO. 

A co vzkazují rotný Vojtěch Hagenhofer a četařka Eva Kočířová uchazečům o studium, kteří se chystají na přijímačky na Univerzitu obrany: Přijďte na přijímačky, když se k nám na fakultu dostanete, nebudete litovat! Přijímací zkoušky na brněnské fakulty probíhají na Fakultě vojenského leadershipu od 16. dubna do 20. dubna a na Fakultě vojenských technologií od 23. do 27. dubna.


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa