Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Odborná konference spojovacího vojska na půdě UO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Odborná konference spojovacího vojska na půdě UO

Počet shlédnutí: 947

6.4.2018 • V prostorách Klubu Univerzity obrany v Šumavské ulici v Brně proběhla ve dnech 5. a 6. dubna Odborná konference spojovacího vojska, která je platformou pro setkání zástupců Ministerstva obrany a Armády ČR, akademické a privátní sféry v oblasti komunikačních a informačních technologií. Konferenci uspořádala Agentura komunikačních a informačních systémů AČR spolu s českou pobočkou AFCEA a ve spolupráci s Univerzitou obrany a jejím studentským klubem AFCEA.

Úvodního slova konference se ujal ředitel pořádající Agentury komunikačních a informačních systémů brigádní generál František Ridzák, který podtrhl správnost myšlenky obnovit konferenci spojovacího vojska: „Není to jen odborná diskuse, ale také příležitost k  vytváření společenských vazeb a poznávání našich kolegů a hlavně našich partnerů, se kterými spolupracujeme." Spolu s generálem Ridzákem byli přítomni i prezident AFCEA Czech Chapter Tomáš Müller a prorektor UO pro rozvoj a internacionalizaci plukovník Luděk Jedlička. Čtvrtečního odpoledního programu se zúčastnil i 1. zástupce náčelníka GŠ AČR generálporučík Jiří Baloun.

Ještě před vlastním zahájením konference shlédlo 150 účastníků v zaplněném sále premiéru časosběrného dokumentu o akcích loňského roku, na který připadlo sté výročí vzniku spojovacího vojska. Čtvrteční bloky přednášek byly věnovány strategii budování a bezpečnosti IT, dopadům digitalizace agend v rámci organizací a v rámci programu se představili také partneři ze soukromé sféry včetně svých prezentací.

Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa