Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zahájení kariérových kurzů na CBVSS

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Zahájení kariérových kurzů na CBVSS

Počet shlédnutí: 1050

5.4.2018 • Ve středu 4. dubna proběhlo v Síni vědecké rady Univerzity obrany v Brně slavnostní zahájení dvanáctiměsíčního 34. Kurzu Generálního štábu v kombinované podobě. Jeho 15 posluchačů se bude připravovat na významné funkce se stanovenou hodností plukovník nebo brigádní generál. Výuka v kurzu je zaměřena na strategické řízení, bezpečnostní a obrannou politiku, leadership a vojenské umění.

Zahájení výuky se zúčastnili zástupce rektora-velitele UO plukovník gšt. Milan Marek a Josef Procházka, zástupce ředitele Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií, které je garantem tohoto nejvyššího kariérového kurzu.

„Využijte maximálně našich akademických pracovníků, a to nejen z Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií, ale i z jednotlivých fakult, kteří mají poměrně vysokou kvalifikaci v tématech, jež budete probírat," vyzval plukovník Marek účastníky kurzu během slavnostního zahájení.  

Již dopoledne ve stejný den začal pilotní běh nově koncipovaného Kurzu strategického řízení obrany (KSŘO). Ten je určen pro státní zaměstnance rezortu MO a jiných rezortů podílejících se na zabezpečení obranyschopnosti České republiky. Celkem sedm příslušníků rezortu Ministerstva obrany ČR a dva příslušníci Správy státních hmotných rezerv absolvují šest výukových bloků zaměřených na rozšíření znalostí a dovedností v oblasti strategického řízení obrany se zaměřením na jeho systémové a procesní nastavení. Získané poznatky prověří účastníci kurzu mimo jiné při zpracování případových studií.
 

Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa