Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Arbitrem kvality vzdělání je schopnost uplatnit se v dynamicky se rozvíjejících ozbrojených silách

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Arbitrem kvality vzdělání je schopnost uplatnit se v dynamicky se rozvíjejících ozbrojených silách

Počet shlédnutí: 2108

​29.3.2018 • Zmíněné rozhodující hledisko kvality vzdělávání uvedl rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl ve svém projevu v rámci slavnostního shromáždění pedagogů vojenské vysoké školy u příležitosti středečního Dne učitelů. Současně poděkoval pedagogickým pracovníkům za jejich práci věnovanou vzdělávání a výchově studentů a popřál jim, aby v jejich mysli převažovalo vědomí užitečného, ušlechtilého a smysluplného díla. Odpoledne téhož dne byli promování letošní absolventi doktorského studia. 

Zástupci vedení školy, pedagogického sboru a studentů Univerzity obrany se na slavnostním shromáždění sešli ve středu 28. března dopoledne v sále Klubu Univerzity obrany v Brně. Generál Přikryl ve svém projevu zmínil také osobnost, jejíž den narození je v České republice slaven jako Den učitelů. Jana Amose Komenského rektor-velitel uvedl jako učence, jehož myšlení obstálo v konfrontaci s časem. „Berme tedy odkaz Komenského jako výzvu, jako pomyslný transfer osvědčených znalostí přes propast staletí nám, současníků," uvedl generál Přikryl.

V rámci slavnostního shromáždění byli představeni a rektorem-velitelem oceněni nejlepší učitelé Univerzity obrany. Za jednotlivé fakulty a další součásti UO se jimi na návrh děkanů a ředitelů stali prof. PhDr. Miroslav Krč, CSc., doc. Ing. Jan Komenda, CSc., kapitánka PharmDr. Vendula Hepnarová, Ph.D., podplukovník doc. Ing. Pavel Otřísal, Ph.D., MBA, doc. Ing. Milan Kubeša, CSc., PhDr. Ivana Čechová, Ph.D. a kapitán Mgr. Tomáš Novohradský. 

Ve studentské anketě o nejlepšího učitele uspěli Ing. Pavel Zona, Ph.D., PhDr. Pavlína Račková, Ph.D., podplukovník Ing. Milan Růžička, Ph.D., podplukovnice Ing. Alena Tokárová, Dr., se stejným počtem hlasů PhDr. Libor Frank, Ph.D., a podplukovník Ing. Jan Kroulík, Ph.D., dále Mgr. Radek Nedoma a znovu i kapitán Mgr. Tomáš Novohradský. V akademické anketě zvítězil prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc., a „absolutním vítězem" se stal Ing. Pavel Zona, Ph.D. „Mám to štěstí, že se pro mě koníček stal zaměstnáním," popisuje jeden z aspektů svého úspěchu badatel v oblasti vojenské historie inženýr Zona a dodává: „Chtěl bych poděkovat všem, kteří vidí práci učitele a umějí ji ocenit."

Naději, že se k pedagogickému sboru Univerzity obrany nově připojí někteří z letošních absolventů doktorského studia, vyjádřil nový děkan Fakulty vojenského leadershipu plukovník gšt. doc. Ing. Ivo Pikner, Ph.D., ve svém vystoupení na jejich odpolední slavnostní promoci. Poté předal diplomy devatenácti novým doktorům, kteří úspěšně obhájili své závěrečné práce na FVL. Za sesterskou Fakultu vojenských technologií předal doklad o úspěšném ukončení studia její děkan plukovník prof. Ing. Martin Macko, CSc., který devíti novým doktorům nabídl pokračování spolupráce: „Absolvováním tohoto studia jsme ve vás získali samostatné vědecké pracovníky, na které se můžeme obracet, ale jako děkan vám slibuji, že se můžete nadále obracet i vy na nás, na svou mateřskou fakultu."





Autor: Viktor Sliva, foto: Pavel Pazdera a autor



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa