Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Na Univerzitě obrany začaly závěrečné zkoušky Kurzů Generálního štábu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Na Univerzitě obrany začaly závěrečné zkoušky Kurzů Generálního štábu

Počet shlédnutí: 1738

21.3.2018 • V prostorách Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií Univerzity obrany začaly ve středu ráno závěrečné zkoušky u dvou právě vrcholících běhů Kurzu Generálního štábu. Předsedou zkušební komise byl rektorem Univerzity obrany brigádním generálem Bohuslavem Přikrylem jmenován zástupce náčelníka Generálního štábu AČR generálporučík Aleš Opata. Obhajoba závěrečných prací více než čtyř desítek účastníků kurzů bude zakončena ve čtvrtek vyhlášením výsledků.

V rámci 32. Kurzu Generálního štábu, který nese přídomek brigádního generála Rudolfa Medka a probíhá v kombinované formě studia, obhajuje svou závěrečnou práci 16 účastníků, souběžný 33. Kurz Generálního štábu s přídomkem generálmajora i.m. Josefa Mašína zakončuje obhajobou závěrečné práce 25 důstojníků. Všichni uvedení účastníci úspěšně vykonali plánované klasifikované zápočty a splnili i ostatní studijní povinnosti stanovené plánem studia.

Zkoušky zahájil předseda zkušební komise generálporučík Aleš Opata, který se této role ujal poprvé a v krátkém vystoupení před účastníky shrnul, jak kurzy vnímá a co od nich očekává: „Do Kurzů Generálního štábu jsou vybráni lidé, kteří se v budoucnu stanou součástí nejvyšších řídicích stupňů Armády ČR," uvedl zástupce náčelníka Generálního štábu AČR a dodal, že absolvování kurzu nepřináší jen získání a rozšíření znalostí a vědomostí, ale také vzájemnou výměnu zkušeností a vytvoření vazeb pro další část vojenské kariéry. 

Čtyři desítky účastníků kurzů byly rozděleny do tří skupin, pro každou z nich je sestavena zkušební podkomise. Před první z nich, jejíž předsedou je ředitel Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií Univerzity obrany generálporučík ve výslužbě Jaroslav Kolkus a v níž zasedl i generálporučík Aleš Opata, předstoupil jako první plukovník Roman Sekanina s aktuálním tématem kybernetické bezpečnosti a zahájil tak dvoudenní završení šestiměsíčních a dvanáctiměsíčních kurzů.



Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa