Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Uzávěrka přihlášek na Univerzitu obrany je za dveřmi

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Uzávěrka přihlášek na Univerzitu obrany je za dveřmi

Počet shlédnutí: 865

9.3.2018 • Pro všechny, kteří se nemohli dostavit v předchozích třech termínech, připravila Univerzita obrany ve čtvrtek 8. března další Den otevřených dveří. Také tentokrát byla jeho náplň pestrá – prezentace brněnských fakult, prohlídka laboratoří a výzkumných pracovišť, ukázky ručních zbraní, bojové techniky a vojenských dovedností studentů. Desítky návštěvníků akce také využily možnost podat přihlášku ke studiu na jediné vojenské vysoké škole v České republice.

„Chtěli jsme dorazit už na první termín, ale zabránila nám v tom nemoc," uváděli shodně důvod dnešní návštěvy Univerzity obrany dva studenti technického lycea ve Strážnici. V zaměření, které zvolili již na střední škole, chtějí pokračovat i během vysokoškolského studia a informovali se proto o jeho náplni na Fakultě vojenských technologií. Ta nedávno v anketě časopisu Týden obsadila bronzovou příčku v kategorii technických věd. Pavel Vašíček ani Jiří Gajdoštík zatím osobní zkušenost s armádou nemají, čerpají však z doporučení svých známých, kteří jsou příslušníky armády. „A nemají se špatně," dodává spontánně druhý ze jmenovaných studentů další argument, proč uvažují o  studiu na Univerzitě obrany.

Pro zájemce o studium připravila UO přípravné kurzy, kde bylo možné ověřit si studijní předpoklady, potřebné znalosti a také požadované fyzické schopnosti. Poslední z cyklu těchto kurzů proběhne v Praze 24. a 25. března, přihlášku na něj je nezbytné podat nejpozději do 18. března. Uzávěrka pro podání přihlášky k přijetí do pětiletých magisterských studijních programů na brněnských fakultách Univerzity obrany připadá na 31. březen. Samotné přijímací zkoušky proběhnou ve druhé polovině dubna.


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa