Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Ministryně Šlechtová: Univerzita obrany má mou plnou podporu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Ministryně Šlechtová: Univerzita obrany má mou plnou podporu

Počet shlédnutí: 1057

​2.3.2018 • Ministryně obrany Karla Šlechtová v pátek dopoledne v Brně navštívila jedinou vojenskou vysokou školu v České republice a setkala se s jejím vedením i se studenty. „Vydržte a zůstaňte v armádě, potřebujeme vás," apelovala na vojenské studenty jak při prezentaci laboratorní práce, tak po ukázce praktického vojenského výcviku.

„Chci, aby odtud odcházeli kvalifikovaní a dobře připravení absolventi, kteří nebudou opouštět armádu," uvedla ministryně na úvod setkání s vedoucími pracovníky Univerzity obrany. K tomuto cíli hodlá Karla Šlechtová směřovat aktualizaci vojenského vzdělávání, které má být v souladu s připravovanými změnami v koncepci výstavby české armády. „Univerzita obrany je tyto změny připravena," reagoval její rektor-velitel brigádní generál Bohuslav Přikryl a doložil to širokou nabídkou oborů, které jsou součástí nově akreditovaných studijních programů. 

Značnou pozornost věnovala Karla Šlechtová výsledkům vědecké a výzkumné práce na Univerzitě obrany a měla možnost seznámit se s některými z nich, ať již jde o bezpilotní letouny, vybavení pilotů, chemické diagnostické přístroje či historické bádání. V této souvislosti ministryně hovořila o potřebě změnit financování výzkumných projektů a o snaze uchovat jejich výsledky ve vlastnictví a pro potřeby armády. „Zkusíme tu dobu zkrátit," reagovala pak na informaci, že od zahájení projektu do praktického uplatnění jeho výsledku může uplynout několik let. 

Součástí programu návštěvy na Univerzitě obrany byla i prohlídka špičkově vybavených laboratoří a také dynamická ukázka dovedností, které studenti získávají během vojenské přípravy. Na nástupní ploše Kasáren Šumavská předvedly dvě skupiny činnost družstva při napadení nepřítelem a také ošetření zraněného. Se svou představou o fungování resortu pak ministryně Šlechtová seznámila studenty na závěrečné besedě v jedné z velkokapacitních učeben.


Autor: Viktor Sliva 



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa