Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Vladimír Pitschmann byl na návrh Univerzity obrany jmenován profesorem

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Vladimír Pitschmann byl na návrh Univerzity obrany jmenován profesorem

Počet shlédnutí: 1500

22.2.2018 • Ministryně obrany Karla Šlechtová předala ve středu 21. února docentu Ing. Vladimíru Pitschmannovi, CSc. dekret o jmenování profesorem pro obor Ochrana vojsk a obyvatelstva. Slavnostního aktu ve Vojenském salonku v sídle ministerstva obrany se spolu s předávající ministryní dále zúčastnili státní tajemník MO Petr Vančura, rektor-velitel Univerzity obrany v Brně a předseda vědecké rady UO brigádní generál Bohuslav Přikryl a prorektor UO pro vědeckou a expertní činnost plukovník gšt. Alexandr Štefek.

Vladimír Pitschmann byl profesorem jmenován na návrh Vědecké rady Univerzity obrany prezidentem republiky Milošem Zemanem ve čtvrtek dne 25. ledna 2018. V současnosti působí jako docent na Katedře zdravotnických oborů a ochrany obyvatelstva Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT. Aktivně se zapojuje do přípravy studentů v rámci vysokého vojenského školství, na Univerzitě obrany se podílí na přípravě nových předmětů zaměřených na přípravu specialistů chemického vojska.

„Chtěla bych vám poděkovat za to, co děláte a mám k vám za to velký respekt. Četla jsem váš životopis a z něho je patrné, že se zajímáte o věci, které jsou v tuto chvíli velice vážnou hrozbou nejen pro naši zemi, ale i pro celý svět. Věřím, že v práci budete pokračovat," řekla ministryně obrany Karla Šlechtová. Vladimír Pitschmann po přijetí dekretu uvedl, že si tohoto kroku nesmírně váží. „Je to ocenění mé práce na poli vědy a výuky, která je neoddělitelně spojena s českou armádou. Jsem hrdý na to, že jsem prošel jmenovacím řízením na mé alma mater, se kterou mám vřelé vztahy," sdělil nově jmenovaný profesor Pitschmann a slíbil, že ve své práci bude pokračovat.

Profesor Vladimír Pitschmann se dlouhodobě věnuje zkoumání dějin zbraní hromadného ničení a ochrany proti nim. Zabývá se i vývojovými trendy chemických a toxinových zbraní a jejich vlivem na rozvoj vědního oboru Ochrana vojsk a obyvatelstva a oborů příbuzných. Je aktivním členem oborových rad magisterského a doktorského studia na Fakultě biomedicínského inženýrství ČVUT v Praze, členem Vědecké rady Ústavu ochrany proti zbraním hromadného ničení UO a Vědecké rady Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT v Praze. Dále aktivně pracuje v České společnosti chemické a Společnosti pro dějiny věd a techniky.


Autor: Viktor Sliva, foto: Lucie Růžková, army.cz



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa