Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
13. ročník doktorandské konference na FVL

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

13. ročník doktorandské konference na FVL

Počet shlédnutí: 637

​14.2.2018 • Ve středu 7. února 2018 se pod záštitou děkana plk. gšt. doc. Ing. Ivo Piknera, Ph.D. konal 13.  ročník doktorandské konference na téma „Nové přístupy k zajištění bezpečnosti státu", pořádané Fakultou vojenského leadershipu Univerzity obrany v Brně.

Konference umožnila studentům doktorských studijních programů prezentovat výsledky vědecké práce, navázat kontakty užitečné k podpoře vědecké spolupráce a vzájemně diskutovat řešené problémy v oblastech vojenského managementu, ekonomiky obrany státu, vojenské logistiky a dalších témat, korespondujících s tematickým zaměřením konference. 

Konference byla zahájena úvodním slovem kpt. doc. Ing. Karla Šilingera, Ph.D., proděkana pro vědeckou činnost Fakulty vojenského leadershipu, na kterého svým úvodním slovem navázal osobně děkan Fakulty vojenského leadershipu, plk. gšt. doc. Ing. Ivo Pikner, Ph.D. Následovaly odborné přednášky pana Mgr. Lukáše Dyčky, Ph.D. z Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií na Univerzitě obrany v Brně a doc. PhDr. Zdeňka Kříže, Ph.D. z Fakulty sociálních studií na Masarykové univerzitě.  

Na konferenci vystoupili doktorandi z různých univerzit z Česka a Slovenska. Samotné konference se zúčastnili také akademičtí a vědečtí pracovníci univerzit a odborníci z praxe. Výstupem z konference bude elektronický sborník s přiděleným ISBN, který bude k dispozici na webových stránkách konference. Sborník bude obsahovat plná znění přednesených příspěvků a dalších příspěvků, které nemohly být z různých důvodů autorem prezentovány. Konference naplnila své cíle, zazněla celá řada tematicky rozmanitých příspěvků a zajímavých diskuzí, poskytujících nový náhled nejen na bezpečnostní problematiku. Za organizační tým děkujeme všem účastníkům a těšíme se na další ročník doktorandské konference.


Autor: Michal Macko



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru   Sdílet na Google+

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa