Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Roste kvalita výuky i zájem o studium na Fakultě vojenských technologií Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Roste kvalita výuky i zájem o studium na Fakultě vojenských technologií Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 748

​13.2.2018 • Další zkvalitnění výuky na Fakultě vojenských technologií Univerzity obrany potvrdilo její umístění v letošním žebříčku vysokých škol, sestavovaném již tradičně časopisem Týden. Po loňském pátém místě se fakulta ve skupině technické vědy letos vyšplhala až na bronzovou příčku, a potvrdila tak své významné postavení mezi českými vysokými školami s technickým zaměřením.

V souladu s požadavky Armády České republiky na personální posílení ozbrojených sil v technických oborech dochází na Fakultě vojenských technologií k výraznému navýšení nabídky míst ke studiu odborných specializací. Tomuto trendu podobně jako u dalších dvou fakult UO odpovídá i stoupající počet uchazečů o přijetí. „Zájem o studium na všech fakultách Univerzity obrany neustále roste a já udělám maximum pro to, aby se tento trend udržel," řekla Karla Šlechtová, ministryně obrany v demisi pro časopis Týden.

V žebříčku zpravodajského týdeníku uspěly i další dvě fakulty Univerzity obrany. V kategorii škol a fakult zabývajících se lékařstvím a zdravotnictvím již potřetí za sebou Fakulta vojenského zdravotnictví obsadila první příčku. „Jsem na ně skutečně hrdá, obzvlášť když jde o opakovaný úspěch. Ukazuje to vysokou kompetenci, kterou má armáda při přípravě profesionálů ve všech oborech své činnosti," ohodnotila úspěch hradecké fakulty UO ministryně Šlechtová pro časopis Týden. Fakulta vojenského leadershipu zůstala jen těsně pod „bednou" a umístila se na čtvrtém místě ve skupině právo a bezpečnost.

Redakce časopisu Týden stejně jako v minulých letech rozdělila vysoké školy celkem do sedmi skupin podle jejich zaměření a posuzovala je na základě čtyř kritérií: zájmu uchazečů o školu, pedagogického zabezpečení, vědních výstupů a vnějšího hodnocení. Univerzita obrany se v hodnocení zařadila mezi nejúspěšnější vysokoškolské vzdělávací instituce České republiky.


Autor: Viktor Sliva, foto: archiv UO



  Sdílet na Facebooku  Sdílet na Twitteru  Sdílet na Google+

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa