Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Na UO byl zahájen další běh Kurzu pro vyšší důstojníky

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Na UO byl zahájen další běh Kurzu pro vyšší důstojníky

Počet shlédnutí: 1415

6.2.2018 • Zástupce ředitele Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií Univerzity obrany Josef Procházka v pondělí hodinu před polednem slavnostně zahájil nový běh kariérového kurzu, který je součástí programů celoživotního vzdělávání důstojníků Armády České republiky. Studium v rámci Kurzu pro vyšší důstojníky zahájilo 24 posluchačů.

Jde o další běh pětiměsíčního prezenčního kurzu, který je vyučován na Univerzitě obrany v Brně. V daném kurzu se vzdělávají příslušníci AČR v hodnosti od kapitána mající předpoklady pro zastávání velitelských a štábních funkcí se stanovenou hodností major a podplukovník. Kurz je společný pro všechny odbornosti. Cílem je připravit důstojníka – manažera na střední úrovni řízení – rozvojem jeho tvůrčího myšlení, analytických schopností a dovedností, včetně schopností rozhodovat a orientovat se v současném společensko-politickém, vojensko-ekonomickém a vojenském dění v národním a mezinárodním prostředí. 

Garantem Kurzu pro vyšší důstojníky je Centrum bezpečnostních a vojenskostrategických studií Univerzity obrany, které ho realizuje v souladu s aktualizovaným konceptem kariérové přípravy důstojníků AČR. Studium obsahuje čtyři hlavní výukové bloky – Vojenská strategie a operační umění, Taktika, Velení a řízení v operacích, Krizové řízení a podpůrná témata.

 
Autor: Pavel Pazdera

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa