Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Vyšší důstojníci úspěšně ukončili studium na Univerzitě obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Vyšší důstojníci úspěšně ukončili studium na Univerzitě obrany

Počet shlédnutí: 1109

26.1.2018 • Ve čtvrtek 25. ledna bylo v Klubu Univerzity obrany v Brně slavnostně vyřazeno 25 absolventů resortního kariérového Kurzu pro vyšší důstojníky. Kurz, garantovaný Centrem bezpečnostních a vojenskostrategických studií Univerzity obrany a zaměřený na bezpečnostní a obrannou politiku, obranné plánování, vojenské umění a leadership probíhal v prezenční formě studia, trval pět měsíců a všichni účastníci jej absolvovali s vyznamenáním. 

Hosty slavnostního vyřazení byli ředitel Sekce rozvoje a plánování schopností MO brigádní generál Jaromír Alan, ředitel odboru vzdělávací politiky Sekce státního tajemníka MO Vladimír Krška a spolu s nimi zástupci významných útvarů Armády České republiky a dále akademičtí pracovníci a příslušníci velitelského sboru a servisních složek UO.

„Jsem přesvědčen, že odcházíte ke svým útvarům a zařízením s mnohem hlubšími znalostmi a kompetencemi, než s jakými jste na Univerzitu obrany přišli," uvedl ve svém úvodním vystoupení prorektor UO pro rozvoj a internacionalizaci plukovník Luděk Jedlička. Dokladem tohoto přesvědčení je prospěch všech účastníků kurzu, kteří následně převzali z rukou prorektora Jedličky červené diplomy.   

„Je zřejmé, že k rozvoji schopností směrem k měnícímu se bezpečnostnímu prostředí Armáda České republiky nutně potřebuje schopné a vzdělané důstojníky. Plně si uvědomujeme, že bez připravených profesionálů by jakýkoliv rozvoj schopností nebyl možný," zdůvodnil na závěr ceremoniálu brigádní generál Jaromír Alan vysokou pozornost, kterou velení armády trvale věnuje přípravě personálu.
 

Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa