Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Den otevřených dveří na hradecké Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Den otevřených dveří na hradecké Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 2416

15.1.2018 • Hradec Králové se 13. ledna probouzel tak jako obvykle o sobotním ránu pomalu, ale okna Fakulty vojenského zdravotnictví zářila do tmy již velmi brzy. Pro část zaměstnanců a studentů byl tento víkend kratší, pracovní. Ostatně tak, jako každý rok touto dobou, protože v lednu se obvykle koná Den otevřených dveří (DOD). Scénář je předem dobře známý, protože vstupní podmínky se příliš nemění. 

Letošní rok byl v rámci exkurze po fakultě obohacen o návštěvu zrenovované knihovny. Uchazeči o studium měli možnost vidět i nově vybavené studovny, podmínky ubytování. Velký kus práce při této akci pravidelně odvádějí naši studenti, v rámci prohlídky fakulty jsou ideálním zdrojem informací o studiu, škole, či životě na ní.

Celou akci zajišťovaly skoro čtyři desítky našich zaměstnanců a studentů fakulty. Měli jsme tu milou povinnost zde přivítat představitele spřátelených škol, na kterých kromě naší fakulty probíhají jednotlivé studijní programy – hovořili paní docentka MUDr. Alena Stoklasová, CSc. z lékařské fakulty Univerzity Karlovy Hradec Králové, paní PhDr. Zdeňka Kudláčková, Ph.D. z farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy Hradec Králové, pan Mgr. Jan Pospíchal z fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice. Dále jsme měli možnost hovořit s plukovníkem MUDr. Romanem Jantošem, ředitelem odboru RVZ – zástupcem hlavního lékaře ozbrojených sil Slovenské republiky. Jeho přítomnost reflektovala velmi dobře zájem slovenské strany o studium  slovenských studentů na naší fakultě, kterému se naše fakulta postupně otevírá. Velmi nápomocni byli také kolegové z rekrutačního střediska a na dotazy zájemců o studium odpovídal nadrotný Robert Ševčík. 

Od předchozího prosincového Dne otevřených dveří, kdy bylo ke studiu na naší fakultě podáno okolo šesti desítek přihlášek, se počet přihlášených zvedl na více než sto zájemců, a to ještě před vlastní sobotní akcí. Obdobně i návštěvnost druhého dne otevřených dveří byla vysoká, a to jak v rámci ranního, tak i odpoledního setkání. Ostatně fotografická příloha hovoří za vše. 

V sobotu nás tedy navštívilo celkem 286 lidí a jen během DOD bylo elektronicky podáno 63 přihlášek, z toho 9 na vojenské zubní lékařství, jedna na vojenskou farmacii, 17 na obor zdravotnický záchranář. Celkem 11 zájemců si podalo přihlášky na dva studijní obory. Dalších několik desítek přihlášek bylo pak podáno z domovů během sobotního večera  a neděle. 

Přejme tedy, aby se zájemcům o studium u nás přijímací zkoušky vydařily a aby se jim u nás posléze při studiu dařilo a líbilo. Stejně tak poděkujme všem kolegům a kolegyním, ať už z řad zaměstnanců nebo studentů za jejich práci na DOD a těšme se na další akce v podobně přátelském duchu.



Text: Vanda Boštíková, foto: Dita Zetochová

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa