Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studenti Univerzity obrany v Brně hromadně darují krev

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Studenti Univerzity obrany v Brně hromadně darují krev

Počet shlédnutí: 1392

4.1.2017 • Dnes dopoledne na Transfuzním a tkáňovém oddělení brněnské Fakultní nemocnice darovala první pětadvacetičlenná skupina studentů Univerzity obrany v Brně svoji krev. Vojenští studenti se rozhodli vstoupit do nového roku s předsevzetím, že hromadně darují krev. Stejně početná skupina dobrovolných dárců krve v uniformě se zúčastní odběrů koncem ledna a v březnu je budou následovat další dvě skupiny.  

Nesmírně cennými jsou pro transfuzní stanice prvodárci. Studenti Univerzity obrany v Brně jich ve svých řadách našli na základě výzvy samotných studentů několik desítek. „Jsem prvodárce, rozhodl jsem se připojit k výzvě bezplatného darování krve. V budoucnu chci pravidelně, každé tři měsíce darovat krev," uvedl svobodník Adam Slabý.  

Výzva vzešla od studentů prvního ročníku magisterského studia na Fakultě vojenských technologií, ke kterým se přidali studenti z vyšších ročníků brněnských fakult Univerzity obrany. Během ledna a března si nechá dobrovolně odebrat půl litru krve přibližně sto studentů vojenské vysoké školy.  

Mladé ženy a mladí muži v uniformách jsou ideálními dárci „životudárné" tekutiny. Jsou fyzicky zdatní a musejí být v dobrém zdravotním stavu. Vojenští studenti tak chtějí pomoci nemocnicím v Jihomoravském kraji, které trápí nedostatek dárců krve. „Darováním krve chci udělat něco dobrého pro lidi, kteří jsou nemocní nebo zranění, prostě jim pomoci," říká svobodnice Sam Neubauer.
 

Autor: Pavel Pazdera

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa