Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Na Univerzitě obrany v Brně se představil strategický partner

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Na Univerzitě obrany v Brně se představil strategický partner

Počet shlédnutí: 1235

15.12.2017 • Především akademičtí pracovníci Fakulty vojenských technologií a studenti zájmových specializací, ale i další zájemci z řad příslušníků a pracovníků UO měli ve čtvrtek odpoledne možnost vyslechnout přednášku ředitele Vojenského technického ústavu Praha Jiřího Protivy na téma „Místo a poslání státních podniků v rezortu obrany, akviziční programy".

Rektor-velitel UO brigádní generál Bohuslav Přikryl na úvod přednášky vyzdvihl potenciál vzájemné spolupráce s VTÚ jako významným strategickým partnerem. „Spojením technického vybavení a zkušeností z výroby, které má Vojenský technický ústav, a nehmotného know-how Univerzity obrany vzniká schopnost, kterou uvítá resort obrany, protože mu dává možnost sledovat budoucí trendy a řešit problematiku zbrojních zakázek," uvedl generál Přikryl.

Ředitel VTÚ Jiří Protiva pak představil Vojenský technický ústav, který v roce 2012 vznikl spojením tří do té doby samostatných podniků, jež nyní tvoří jednotlivé odštěpné závody. Primárním zákazníkem ústavu je Armáda České republiky, ale probíhá spolupráce i s jinými ozbrojenými a bezpečnostními složkami. Podstatnou část přednášky věnoval Jiří Protiva roli státních podniků ministerstva obrany v akvizičním procesu.

Po skončení přednášky měli posluchači možnost položit odborné dotazy, ty se týkaly například ochrany duševního vlastnictví, které činností VTÚ vzniká, nebo problematiky ochrany před drony.


Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa