Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Exkurze "Bezpečný převoz a zpracování hotovosti"

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Exkurze "Bezpečný převoz a zpracování hotovosti"

Počet shlédnutí: 734

12.12.2017 • V rámci vzdělávacího procesu v oblasti bezpečnosti, konkrétně v předmětu Krizové scénáře se dne 28. listopadu 2017 uskutečnilo odborné zaměstnání pro civilní studenty 3. ročníku bakalářského studia studijního modulu bezpečnostní služby v sídle a provozním ředitelství pražské pobočky společnosti Loomis Czech Republic a.s.

Tato mezinárodní společnost, jejíž prvopočátky v Evropě sahají do Švédska třicátých let minulého století, je specialistou na cash management – tj. na řízení oběhu finanční hotovosti. To zahrnuje nejen bezpečnou přepravu cenin pancéřovanými vozidly, ale také obsluhu a servis bankomatů, zpracování hotovosti v počítárnách, pojištění a další balíčky služeb včetně deponování cenných věcí. K tomu firma zaměstnává speciálně vycvičené a proškolené zaměstnance, kteří patřičně vybaveni a povětšinou ozbrojeni tyto činnosti provádějí.

Vedoucí zaměstnanci pobočky studentům veškeré dění kolem zpracování a oběhu financí patřičně vysvětlili, objasnili náplň činností firmy, její fyzické zabezpečení a nakonec předvedli i vozový park.

Zaměstnání studenty velmi zaujalo a pracovníky firmy zahrnuli množstvím dotazů. Tyto zajímavé, praktické ukázky v konkrétním prostředí jsou nenahraditelným a názorným přispěním při teoretické výuce a zdrojem získání cenných informací, které studenti mohou využít i ve své budoucí praxi.

Exkurze byla uskutečněna v rámci projektu „Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu". Cílem tohoto projektu je inovace vzdělávání a přípravy odborníků, jejímž záměrem je prezentovat bezpečnost státu jako záležitost, za níž je odpovědna společnost jako celek.


PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM  

A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.  ​


Autor: Jiří Kalenda

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa