Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany otevřela pomyslné dveře budoucím nováčkům

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany otevřela pomyslné dveře budoucím nováčkům

Počet shlédnutí: 1361

7.12.2017 • Obvyklý program Dne otevřených dveří na Univerzitě obrany, prvního ze tří, které se uskutečňují na přelomu letošního a příštího roku, přinesl dvě novinky, jež návštěvníkům umožnily lépe nahlédnout do činností, pro něž jsou připravováni absolventi jediné vojenské vysoké školy v České republice. Pro zájemce o studium a jejich rodiče se ve čtvrtek 7. prosince dopoledne otevřela brána Kasáren Šumavská v Brně a odpoledne pak vstup do budovy Fakulty vojenského zdravotnictví v Hradci Králové.

Na první z novinek narazili návštěvníci Kasáren Šumavská, které využívají studenti brněnských fakult, hned při vstupu na nástupní plochu. Její část využil ke své prezentaci 25. protiletadlový raketový pluk, který zájemcům představil techniku používanou k ochraně vzdušného prostoru. Hned v jeho sousedství bylo k vidění zcela nové mobilní zařízení, instalované ve vozidle Iveco, které v praxi bude sloužit k získávání informací o nepřátelských letounech. „A právě ke zpracování a interpretaci těchto informací potřebujeme schopné odborníky. Snad někteří z nich budou i mezi dnešními návštěvníky," vyjádřil svou naději kapitán David Novák z Katedry radiolokace FVT.

Spolu s přednáškami, představujícími jednotlivé fakulty, podmínky přijímacího řízení i náplň a výhody studia na vojenské vysoké škole, měli zájemci možnost shlédnout i bojovou ukázku v podání skupiny Commandos. Její program tentokrát nově zahrnoval i nekašírované ošetření jednoho z členů družstva, jemuž přímo na ploše napíchl žílu speciálně vyškolený kolega z Fakulty vojenského zdravotnictví, a oba pak za pomoci zbývajících členů týmu opustili v dýmové cloně improvizované bojiště.

Desítky návštěvníků využily den otevřených dveří k podání přihlášky ke studiu na Univerzitě obrany a ve spolupráci s pracovníky Rekrutačního střediska udělali první kroky ke dráze vojenského profesionála. Další zájemci budou mít příležitost učinit tak v následujících termínech, na brněnských fakultách UO konkrétně 11. ledna a 8. února 2018. 


Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa