Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany poskytuje na veletrhu Gaudeamus informace i praktické zkušenosti

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany poskytuje na veletrhu Gaudeamus informace i praktické zkušenosti

Počet shlédnutí: 1306

31.10.2017 • Vysoká postava mnohonásobného mistra světa a Evropy v raftingu rotmistra Tomáše Martinky se na vnější straně lávky pod stropem pavilonu G1 brněnského výstaviště postupně otáčí vzhůru nohama a budoucí ženista se hlavou napřed spouští do hlubiny směrem k návštěvníkům expozice Univerzity obrany, zbudované v rámci Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus. Právě probíhá jedna z řady dynamických ukázek, které tvoří doprovodný program prezentace jediné vojenské vysoké školy v České republice.

Svou část expozice má každá ze tří fakult Univerzity obrany. Studenti i pracovníci studijních skupin v nich odpovídají na dotazy potenciálních zájemců o studium na univerzitě. Mezi ně patří i Pavlína Nekudová z Třebíče, která se přišla informovat o studiu na Fakultě vojenského zdravotnictví. „Hodně lidí z mého okolí vstoupilo v poslední době do armády, tak jsem o tom začala taky uvažovat," vysvětluje svůj zájem nastávající maturantka. Kromě podmínek pro přijetí, výhod, které studium na vojenské škole skýtá, a termínů zkoušek se dozvěděla také o možnosti zúčastnit se přípravných kurzů k přijímacím zkouškám, které univerzita organizuje zdarma v některých městech. Prostředí vysoké školy a některá její výuková pracoviště si mohou zájemci prohlédnout během Dnů otevřených dveří, které na brněnských fakultách proběhnou 7. prosince 2017, 11. ledna a 8. února 2018.

Zajímavého rozšíření doznal doprovodný program expozice UO na veletrhu Gaudeamus. Kromě tradičního měření tělesného složení na váze TANITA, prezentace ručních zbraní AČR a tréninku mozku pomocí programu Brain Jogging se návštěvníci mohli seznámit také se simulátorem řízení letového provozu. „Mladí lidé kvitují především team spirit, týmovou spolupráci, která v našem oboru panuje," popsal poznatek z rozhovorů s návštěvníky plukovník gšt. Miloslav Bauer, vedoucí Katedra letectva a letecké techniky UO. Součástí jednoho z takových týmů je i podplukovník Petr Františ z Katedry Komunikačních a informačních systémů, který se nemalou měrou podílí na úspěších účastníka letecké série Red Bull Air Race Martina Šonky. A právě tento absolvent Univerzity obrany a bývalý bojový pilot Vzdušných sil AČR se ve středu 1. listopadu od 11 hodin zúčastní autogramiády v expozici své alma mater.


Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa