Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany zahájila letošní Kurz třetího věku

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany zahájila letošní Kurz třetího věku

Počet shlédnutí: 536

24.10.2017 • Více než sedm desítek posluchačů se zúčastnilo zahajovací přednášky zimního semestru Kurzu třetího věku, který Univerzita obrany v Brně připravuje pro seniory, jež se zajímají o otázky  bezpečnosti a obrany státu, vojenství, vojenské vědy a umění. Účastníky kurzu přivítal v sále Klubu Univerzity obrany, který je hlavní přednáškovým místem, prorektor pro vzdělávání a záležitosti studentů UO docent Marek Sedlačík.

„Jsem rád, že se počet účastníků ve srovnání s předchozím rokem téměř zdvojnásobil," uvedl prorektor Sedlačík a požádal přítomné, aby sami přišli s námětem na rozšíření témat přednášených v kurzu. Vstup na přenášky, které budou probíhat dvakrát měsíčně v pondělí, je zdarma. V průběhu vzdělávání účastník neabsolvuje žádné formy hodnocení a diplom o absolvování kurzu je na konci akademického roku udělen těm, kteří absolvují alespoň 70 % přednášek.

Tématem úvodní přednášky nového běhu Kurzu třetího věku byl Blízký východ, islám a islamismus. Připravil ji a prezentoval pracovník oddělení výuky a vzdělávání Vojenského historického ústavu doktor Marek Čejka. Dalšími tématy právě zahájeného běhu bude činnost Dokumentačního centra Simona Wiesenthala ve Vídni či zkušenosti z vedení boje v zastavěných prostorech – reflexe konfliktů v Sýrii a Iráku. S institucí, která kurz organizuje, tedy s Univerzitou obrany je pak přímo spojeno téma přednášky s názvem Autor „Rohlíku" architekt B. Fuchs a „Soudní" J. Polášek a jejich další významné stavby v kontextu dějin architektury.
 

Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa