Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Konference k profesní přípravě vojenského personálu a státních zaměstnanců MO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Konference k profesní přípravě vojenského personálu a státních zaměstnanců MO

Počet shlédnutí: 472

20.10.2017 • V úterý 17. října proběhla v prostorech vysokoškolského klubu Univerzity obrany v Brně odborná konference zaměřená na přípravu personálu a státních zaměstnanců v resortu Ministerstva obrany, za přítomnosti rektora-velitele UO, náměstka pro řízení sekce obranné politiky a strategie MO, ředitele sekce podpory MO, ředitele Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií a dalších významných účastníků ze sekcí MO, Agentury personalistiky AČR, Velitelství výcviku - Vojenské akademie, Vojenské policie, Vojenské střední školy a VOŠ MO, Univerzity Karlovy a součástí UO v Brně.

Cílem konference bylo seznámit přítomné se současným stavem a dalším postupem zpracování koncepce přípravy personálu resortu MO po roce 2018. Diskutovat možné směry rozvoje profesní přípravy s důrazem na kariérové a odborné vzdělávání a přípravu personálu u vojenských útvarů a zařízení. 

V jednotlivých vystoupeních čelních představitelů UO v Brně, sekcí MO a součástí AČR bylo pojednáno o kariérové a odborné přípravě personálu resortu MO, rozvoji distančních forem vzdělávání v rámci profesní přípravy personálu, vzdělávání a výcviku personálu u vojenských útvarů a zařízení, hodnocení kvality a efektivnosti vzdělávacích aktivit, působnosti vzdělávacích zařízení resortu MO v procesu profesní přípravy personálu resortu MO. Vystoupení účastníků konference jsou archivována a na vyžádání dostupná pro zájemce. 

Konference navazovala na květnový workshop a byla jednou z důležitých aktivit při probíhající tvorbě Koncepce přípravy personálu pro potřeby rezortu MO na období 2019 – 2025. Je začleněna jako úkol v rámci řešeného výzkumného záměru STRATAL.

 

Autor: Petr Marek, foto: Viktor Sliva 

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa