Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Nová spolupráce mezi Fakultou vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Brně a Biskupským gymnáziem B. Balbína v Hradci Králové

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Nová spolupráce mezi Fakultou vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Brně a Biskupským gymnáziem B. Balbína v Hradci Králové

Počet shlédnutí: 415

18.10.2017 • Hradec Králové, to není jen Gočár a jeho architektura, ale čím dál tím více jsou to i školy. Obzvláště ty střední a vysoké se snaží jak formálně, tak neformálně nalézt společnou cestu a propojit informace o sobě tak, aby se středoškolským studentům lépe zvažovalo, co dál po maturitě. 

Během posledních několika let stavíme takový informační most mezi Biskupským gymnáziem Bohuslava Balbína a Fakultou vojenského zdravotnictví. Obě dvě školy k Hradci Králové neodmyslitelně patří. Biskupské gymnázium B. Balbína – otevřené v roce 1992 navázalo na tradici jezuitského hradeckého gymnázia a obzvláště z jeho osmiletého studijního plánu úspěšně přechází vysoké procento maturantů na vysoké školy, včetně zmiňované vojenské lékařské fakulty. Ta obdobně navazuje na historickou tradici města coby města s vojenskou tradicí. Pravda, plesy, na kterých důstojníci sekali šavlemi lahve šampaňského, patří již minulosti, ale bývalá Vojenská lékařská akademie transformovaná do Fakulty vojenského zdravotnictví UO v Brně tu stále je. Již několik let úspěšně spolupracujeme na poli Středoškolské odborné činnosti, příjemnou vzpomínkou je před několika lety uspořádaný Den otevřených dveří na FVZ, který měl jen jedno negativum – vymezený čas byl příliš krátký a nestihli jsme ukázat našim návštěvníkům všechno, co bychom bývali rádi ukázali. 

V současnosti navazujeme spolupráci v rámci výuky biologie novým programem MŠMT III/2.10 Zapojení odborníka z praxe do výuky na SŠ. Cílem tohoto programu, jak MŠMT ukládá, je prohloubit spolupráci pedagogických pracovníků středních škol a odborníků z praxe.  Jedním ze základních očekávaných výstupů je pozitivní vliv na výuku a výsledky studentů, tak jak jsme to viděli již v minulosti, kdy bez rámce tohoto nového zastřešovacího programu již několik odborných přednášek, resp. výukových hodin úspěšně proběhlo.

Velké poděkování patří v souvislosti  s těmito aktivitami panu dr. Plodrovi, proděkanovi pro záležitosti studentů a specializační přípravu vojenských lékařů a jeho kolegům. Paní kapitánka Mgr. Klára Dušková se minulý týden věnovala  více než desítce studentů z Biskupského gymnázia, kteří nás navštívili v rámci somatologického semináře. 



Autor: Vanda Boštíková

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa