Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Spolupráce s občanským sdružením LECCOS, z.s. na víkendovém školení pěstounů

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Spolupráce s občanským sdružením LECCOS, z.s. na víkendovém školení pěstounů

Počet shlédnutí: 526

18.10.2017 • Na základě neformální spolupráce s občanským sdružením LECCOS, z.s., které poskytuje pomoc a podporu pro rodiny s dětmi, děti a mládež se díky aktivitě paní Ing. Hany Střítecké, Ph.D. uskutečnil vzdělávací seminář na téma Zdravý vývoj dítěte v rekreačním středisku Želivka na Českomoravské vrchovině pro skupinu českých pěstounů. 

Kromě paní doktorky Střítecké asistovali, rovněž dobrovolně ve svém volném čase naši dva studenti, medici ze 4. ročníku – Jan Kudělásek a Bronislav Kolář. Celá akce probíhala od 6. do 8. října a přednáškové bloky dále zahrnovaly problematiku komunikace a vztahů v rodině, včetně krizových komunikací, dále téma her jako nástroje výchovy dětí, či bezpečného chování a prevence dětské kriminality.

Organizátoři pamatovali i na děti. V době, kdy pěstouni poslouchali přednášející, se jejich potomci účastnili animačního programu, na kterém participovali, jak je vidět z přiložených fotografií, naši studenti. Pomáhali například při zajišťování her v lanovém parku, ukazovali základní prvky sebeobrany, problematiku první pomoci a neodkladné resuscitace a mnoho dalšího. Akce se zúčastnilo 22 dospělých a 31 dětí ve věkovém rozpětí 5 – 17 let. 



Text: Vanda Boštíková, foto: leccos.cz 

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa