Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Čtvrtá je zlatá

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Čtvrtá je zlatá

Počet shlédnutí: 1362

12.10.2017 • Špalír, který vytvořili studenti čtvrté roty školního praporu a jímž proběhl na nejvyšší stupínek „bedny" její velitel major Martin Bursa, se stal symbolickým završením letošního podzimního sportovního dne na Univerzitě obrany v Brně. Právě zmíněná rota se stala nejúspěšnější jednotkou mezirotní soutěže, do níž se kromě „domácích" studentů zapojili i hosté – žáci Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy Ministerstva obrany v Moravské Třebové.

Vojenský víceboj probíhal na atletickém stadionu a tvořil páteř sportovního dne. Soutěž naplnila záměr kapitána Tomáše Novohradského, který ji pevnou rukou řídil a nasadil jí laťku hodně vysoko. „Tato je nejtěžší, takže samozřejmě tato!" odpověděl například na dotaz, která z dostupných velkých pneumatik bude použita při závodě v překlápění této automobilní součásti. Vybraní zástupci rot dále změřili své síly ve šplhu bez přírazu, štafetovém běhu, či hodu šestnáctikilovým závažím. 

Týmového ducha a sehranost prověřil transport klády na překážkové dráze a fyzickou odolnost pak navíc soutěž v brodění a překonávání vodních překážek s břemenem. Příslušníkům Centra tělesné výchovy a sportu se podařilo v bazénu vybudovat dráhu se čtyřmi překážkami, jež bylo třeba překonat předepsaným způsobem. Asi největší překážkou se však stala samotná voda, která v podzimním počasí ke koupání vůbec nelákala. Nakonec se ale s chladem a břemeny v podobě klády úspěšně popasoval i jeden z týmů, složený výhradně ze studentek. Reprezentační družstva jednotlivých rot soutěžila také v malé kopané, paintballu a střelbě z pistole.

Vyvrcholením soutěže i celého sportovního dne bylo měření sil při přetahování lanem. Vyřazovacím pavoukem nejúspěšněji prošlo pětičlenné družstvo 4. roty, která tak potvrdila svou celkovou dominanci mezi rotami školního praporu. Živým důkazem se stal rotmistr Luděk Šálek, který při vyhlašování výsledků nastřádal za hlasitého doprovodu kolegů na svém krku celou sbírku medailí. O tom, že účast žáků z Moravské Třebové nebyla jen symbolická, svědčí vítězství jejich trojice v hodu závažím, když dokázala 16 kilogramů dopravit v součtu do vzdálenosti dvou desítek metrů.

Kromě zmíněné soutěže rot probíhala soutěžní klání i na dalších sportovištích, na čtyřech z nich (badminton, veslařský trenažér, volejbal a florbal) se bojovalo o titul přeborníka Univerzity obrany, nabídku pro studenty i zaměstnance doplnily zbývající čtyři nesoutěžní sporty včetně tradičně netradičního Mölkky.


Ke stažení: Výsledková listina


Webová alba PicasaFotogalerie

Autor: Viktor Sliva   

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa