Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Noví studenti technologické fakulty Univerzity obrany složili akademický slib

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Noví studenti technologické fakulty Univerzity obrany složili akademický slib

Počet shlédnutí: 793

4.10.2017 • Sto padesát osm nových studentů Fakulty vojenských technologií UO v Brně dnes dopoledne bylo přijato do univerzitní akademické obce. Podstatná část z nich, konkrétně 96, jsou nováčci vojenského pětiletého magisterského programu, kteří v uplynulých dvou měsících ve Vyškově úspěšně prošli základní přípravou. Zbývajících 62 studentů zahájilo civilní bakalářský stupeň svého vzdělávání ve specializovaných oborech jako je například meteorologie či letecká technika.

Vojenské i civilní studenty na akademické půdě uvítal děkan Fakulty vojenských technologií plukovník Martin Macko, který se zamyslel nad smyslem a významem imatrikulačního obřadu: „Přijímáme-li někoho mezi sebe, chceme, aby to bylo slavnostní. Já budu přijímat vás do akademické obce a chci, abyste viděli, že si vážím školy, kde učím, a chci také dát najevo, že si vážím i vás." Přednesený akademický slib studenti zpečetili předepsanou formulí nad fakultní insignií a z rukou děkana obdrželi doklad o absolvování imatrikulačního ceremoniálu.

Pro studenty vojenského magisterského studijního programu šlo o první, akademickou část zahájení studia na jediné vojenské vysoké škole v České republice. Tu druhou jako vojenští profesionálové absolvují 27. října na brněnském náměstí Svobody, kde před svými rodiči, známými a veřejností složí vojenskou přísahu.


Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa