Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany zahájila čtrnáctý akademický rok

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany zahájila čtrnáctý akademický rok

Počet shlédnutí: 930

​2.10.2017 • Slavnostní nástup v Kasárnách Šumavská symbolicky zahájil nový akademický rok na Univerzitě obrany v Brně, v pořadí již čtrnáctý od ustavení této jediné vysoké vojenské školy v České republice. Nástupu se premiérově zúčastnily také více než tři stovky nových studentů brněnských fakult, kteří v průběhu srpna a září ve Vyškově úspěšně absolvovali základní vojenskou přípravu.

Právě k novým studentům se v úvodu svého projevu obrátil rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl, který nováčky přivítal na Univerzitě obrany a popřál jim hodně sil a vytrvalosti při zvládání náročných úkolů ve studiu a vojenské přípravě. Poté rektor-velitel všechny přítomné seznámil s pěti klíčovými principy rozvoje Univerzity obrany, které byly přijaty a potvrzeny v uplynulém akademickém roce po intenzivních jednáních na úrovni vedení rezortu obrany a generálního štábu. „Hlavní oblastí, na kterou musí být koncentrováno úsilí všech příslušníků Univerzity obrany, je zabezpečení a rozvoj kvalitní vzdělávací činnosti," uvedl generál Přikryl a zdůraznil nezbytnost lépe zvládnout schopnost implementace nezbytných korekcí výuky tak, aby odrážely požadavky zřizovatele školy, tedy Ministerstva obrany.     

Ceremoniál zahájení akademického roku se zároveň stal vhodnou příležitostí k ohlédnutí se za prací vykonanou v roce předchozím a k ocenění příslušníků a zaměstnanců školy za činnost, kterou vykonali ve prospěch Univerzity obrany. Rektor-velitel proto udělil Medaili Univerzity obrany plukovníkovi gšt. Radku Černému, řediteli Krajského vojenského velitelství v Brně a emeritnímu veliteli 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany za významný podíl na rozvoji Univerzity obrany v oblasti vzdělávání a v oblasti přípravy studentů chemické specializace. Generál Přikryl současně udělil peněžitý dar za vynikající výsledky při plnění služebních a pracovních povinností více než desítce příslušníků a občanských zaměstnanců Univerzity obrany.


Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa