Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Pohár rektora Univerzity obrany zůstal v Brně

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Pohár rektora Univerzity obrany zůstal v Brně

Počet shlédnutí: 1492

26.9.2017 • Vítězem v pořadí již 9. ročníku vědomostně-dovednostní soutěže pro studenty středních škol O pohár rektora Univerzity obrany v Brně se stalo družstvo brněnského Gymnázia třída Kapitána Jaroše ve složení Zuzana Göghová, Ondřej Brýdl a Vojtěch Bžatek. Soutěž se uskutečnila v úterý 26. září v kasárnách Jana Babáka v Králově Poli. 

V době, kdy se na atletickém stadionu v areálu kasáren scházeli ke slavnostnímu zahájení členové všech 21 zúčastněných družstev, skrápěl povrch běžeckého oválu drobný déšť. V průběhu samotného závodu se však počasí umoudřilo a nekomplikovalo náročný program, který organizátoři soutěže z Centra tělesné výchovy a sportu připravili pro tříčlenné hlídky, jejichž členem podle propozic byla vždy jedna dívka.

V rámci první části soutěže proběhly hlídky třikrát okruh vinoucí se areálem kasáren a na jednotlivých stanovištích jejich členové řešili test z reálií Velké Británie a Irska v anglickém jazyce, test z aplikace základních znalostí z matematiky a fyziky a test z všeobecného přehledu. Druhou, dovednostní část soutěže tvořily disciplíny, které měly prověřit fyzickou kondici a schopnosti účastníků v hodu granátem na cíl, střelbě ze vzduchovky, překonávání překážek, jízdě na koloběžkách, lukostřelbě a výstupu na lezeckou stěnu.

Nejvíce sil, dovedností a vědomostí si do areálu jediné vojenské vysoké školy v České republice přivezli, jak již bylo uvedeno, studenti Gymnázia třída Kapitána Jaroše. Za nimi se na druhé příčce umístil loňský vítěz, hlídka Gymnázia a SOŠZE Vyškov a uvedené týmy na stupních vítězů doplnilo družstvo studentů Gymnázia a ZUŠ Šlapanice. Atmosféru sportoviště, kde svou fyzickou kondici zlepšují příslušníci  Univerzity obrany, vyzkoušelo více než šedesát středoškoláků. „Možná, že se sem někteří z vás časem vrátí jako studenti naší školy," uvedl ve své závěrečné řeči ředitel Centra tělesné výchovy a sportu plukovník Petr Hanák.


Ke stažení: Celkové výsledky


Autor: Viktor Sliva    

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa