Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Setkání pracovní skupiny Line of Development 7 na Univerzitě obrany v Brně

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Setkání pracovní skupiny Line of Development 7 na Univerzitě obrany v Brně

Počet shlédnutí: 317

15.9.2017 • Ve čtvrtek 14. září 2017 proběhlo na Síni tradic Univerzity obrany v Brně výroční setkání pracovní skupiny s názvem Line of  Development 7, tedy pracovní skupiny ustanovené sekretariátem European Security and Defence College (ESDC) k řízení mezinárodního projektu „Výměnné zahraniční pobyty mladých důstojníků, inspirované programem Erasmus".

Letošního setkání, které řídil prorektor pro rozvoj a internacionalizaci Univerzity obrany v Brně plukovník Ing. Luděk Jedlička, Ph.D., se kromě Univerzity obrany v Brně účastnili zástupci dalších osmi evropských vojenských vzdělávacích institucí z Maďarska, Rumunska, Polska, Itálie, Rakouska, Slovenska a Srbska. Zástupci jednotlivých institucí na jednání představili nabídky svých škol v oblasti krátkodobých kurzů v trvání od jednoho týdne do jednoho měsíce a mobilit programu Erasmus+ pro studenty i zaměstnance na akademický rok 2017/2018.

Na závěr jednání byly projednávány možnosti další práce této skupiny do budoucna. Prorektor Jedlička navrhnul, aby výroční setkání hostila každý rok jiná instituce. V září 2018 tedy bude hostitelem Akademie pozemních sil v polské Vratislavi.

Celodenní program LoD7 byl zakončen společenským večerem, kde měli účastníci v neformální přátelské atmosféře možnost prodiskutovat další záležitosti, které jsou pro jednotlivé vojenské vzdělávací instituce podstatné a na které během nabitého programu dne nebyl čas.


Autor: Stanislav Poráň

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa