Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zástupci Fakulty vojenského zdravotnictví účastníky prestižního Hands-on Course v Lisabonu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Zástupci Fakulty vojenského zdravotnictví účastníky prestižního Hands-on Course v Lisabonu

Počet shlédnutí: 227

10.7.2017 • Ve dnech 27. až 29. června se v Portugalsku na Technické univerzitě v Lisabonu konal již sedmý ročník „Hands-on Course in Sample Preparation Using Nanoparticles for Proteomics". Na kurzu měla naše fakulta dva zástupce – Mgr. Radka Slehu, Ph.D. a Mgr. Sylvu Janovskou, Ph.D., oba dva ze skupiny Experimentální biologie vedené prof. MUDr. Pavlem Boštíkem, Ph.D. 

Účastníci týdenního kurzu měli možnost se seznámit se syntézou a charakterizací nanočástic na bázi zlata a jejich následným využitím ve výzkumu či laboratorní diagnostice. Předností tohoto pracovního setkání byla možnost vyzkoušet si jednotlivé aplikace, a to  prakticky přímo ve výzkumných laboratořích na Fakultě vědy a technologií Technické univerzity. Stejně tak akce nabízela jedinečnou příležitost výměny zkušeností s ostatními účastníky kurzu, kteří se do Lisabonu sjeli z různých koutů světa, jako je Německo, sousední Španělsko, Polsko, ale i například Pákistán. 

Celé setkání organizoval a vedl prof. José Luis Capelo Mertínez, vynikající biochemik, jehož vědecké aktivity se soustřeďují na Iberský poloostrov. Přednostně se zajímá a buduje zde významné centrum zaměřené na analytickou proteomiku, výzkum biomarkrů, biochemii a analytickou chemii.  Je autorem či spoluautorem sedmnácti monografií z oblasti výzkumu a vývoje nanočástic a více než sto dvaceti odborných článků.



Autor: Radek Sleha

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa