Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Slavnostní nástup ke Dni ozbrojených sil

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Slavnostní nástup ke Dni ozbrojených sil

Počet shlédnutí: 1551

30. 6. 2017 • Slavnostním nástupem v kasárnách v Šumavské ulici si příslušníci, studenti i občanští zaměstnanci Univerzity obrany v Brně připomněli Den ozbrojených sil, připadající letos na 99. výročí slavnostní přehlídky, k níž na pláních u města Darney v severní Francii nastoupilo 30. června 1918 na šest tisíc českých a slovenských legionářů. Tuto událost si na tribuně připomněli také představitelé městské části Královo Pole a zástupci a funkcionáři partnerských spolků a veteránských organizací, s nimiž UO spolupracuje.

Na úvod slavnostního nástupu připomněl rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl dějinná fakta spojená s uvedenou událostí a její význam pro současnost. „Je na nás, abychom dokázali v myšlení především mladé vojenské generace, při odpovědné výchově nových studentů, odkaz československých legií dále rozvíjet a tvořivě bez přehnaného patosu z něj čerpat ponaučení pro naši vlastní práci v dnešní době," uvedl mimo jiné generál Přikryl. 

Nástup se také stal vhodnou příležitostí k tomu, aby na návrh děkanů byli oceněni nejlepší účastníci letošního ročníku Studentské tvůrčí činnosti. Ze tří oceněných byl přítomen rotmistr Bc. Rudolf Schreiber, který se se svou prací Algoritmus měření časových rozdílů v hyperbolickém systému stal nejen absolutním vítězem STČ v rámci Fakulty vojenských technologií, ale uspěl s ní i v mezinárodní soutěži v Bukurešti.

Za svou práci ve prospěch univerzity a celé Armády České republiky byli oceněni i další příslušníci, studenti a občanští zaměstnanci UO. Dokladem rozvíjející se spolupráce vojenské vysoké školy s brněnskými městskými částmi bylo vystoupení starostky MČ Brno – Královo Pole Karin Karasové. Na závěr ceremoniálu provedly nastoupené jednotky slavnostní pochod.



Ke stažení: Rozkaz ministra obrany ke Dni ozbrojených sil



 Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa