Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Přijímací zkoušky na vojenskou medicínu v Hradci Králové

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Přijímací zkoušky na vojenskou medicínu v Hradci Králové

Počet shlédnutí: 1643

​23.6.2017 • Ani extrémní vedra v den „D" neodradila více než 100 zájemců od účasti na přijímací zkoušce pro studium medicíny a zubního lékařství na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové. V prostorách Kampusu Univerzity Karlovy v dopoledních hodinách museli uchazeči v přímé konkurenci s uchazeči o civilní studium prokázat své studijní předpoklady z fyziky, chemie, biologie a somatologie.

Odpoledne pak uchazeče čekala angličtina a prověrka fyzické zdatnosti. Náročnost celého procesu dobře dokumentují přiložené reportážní snímky. Nepochybně jsou na nich zachyceni i ti šťastní, kteří v brzké době dostanou do schránek obálku s kladným rozhodnutím o přijetí na fakultu. 

V novém akademickém roce se těšíme nejen na nové prváky z řad občanů České republiky, ale i na studenty z Armády Slovenské republiky. Všemi náročnými testy, nejen znalostními, ale i fyzickými, úspěšně prošlo 30 přihlášených ke studiu vojenské medicíny a 3 uchazeči o obor vojenské zubní lékařství. 

Přijímací řízení není náročné jen pro samotné účastníky, ale je to zásadní logistická záležitost i pro organizátory, tzn. pro management a zaměstnance fakulty.  Přípravu je nutné nepodcenit, protože se jedná o dlouhodobou záležitost. Proto patří velký dík všem organizátorům, kteří jako každý rok tento náročný proces zvládli, i díky svému osobnímu nasazení, perfektně.  
 

Autor: Petr Pudík a Vanda Boštíková, foto: Dita Zetochová

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa