Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Konference MITAV 2017 na Univerzitě obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Konference MITAV 2017 na Univerzitě obrany

Počet shlédnutí: 1051

20.6.2017 • Koncem minulého týdne proběhl na Klubu Univerzity obrany čtvrtý ročník konference „Matematika, Informační Technologie a Aplikované Vědy" - MITAV 2017. Dvoudenní konference byla zaměřena jak na nejnovější poznatky v matematice, informatice a dalších vědách, tak na problematiku výuky těchto oborů na všech typech a stupních škol, a to včetně e-learningu a dalších aplikací informačních technologií ve vzdělávacím procesu.

Konferenci MITAV 2017 pořádala Jednota českých matematiků a fyziků, pobočný spolek Brno ve spolupráci s Fakultou vojenských technologií Univerzity obrany (FVT UO), Přírodovědeckou fakultou, Pedagogickou fakultou a Ekonomicko-správní fakultou Masarykovy univerzity a Fakultou elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně. Z FVT UO se na organizaci konference podíleli akademičtí pracovníci dvou jejích kateder, a to Katedry komunikačních a informačních systémů a Katedry matematiky a fyziky. Úvodní slovo při zahájení konference pronesl děkan FVT plukovník prof. Ing. Martin Macko, CSc.

Na konferenci MITAV 2017 bylo přihlášeno 67 účastníků z České republiky, Slovenska a Ukrajiny. Mezi účastníky konference byli zastoupeni rovněž pedagogové z VSŠ a VOŠ MO v Moravské Třebové. Kromě tří zvaných přednášek zaznělo na konferenci MITAV 2017 dalších 34 příspěvků v rámci jednání v paralelních sekcích. Zastoupení studentů FVT UO úspěšně realizovali studenti 3. ročníku pětiletého magisterského studia FVT, a to četař Daniel Krejčí a četařka Renata Konečná, kteří studují na Katedře KIS studijní modul Komunikační systémy.

Pořadatelé letos soustředili pozornost zejména na vzdělávání v oblastech, které jsou pro současnou společnost nezbytné a velmi žádané. Konference rovněž vytvořila prostor pro prezentaci dosažených výsledků v různých vědních oborech, zabývala se obecnými otázkami vzdělávání (ZŠ, SŠ a VŠ) a současně poskytla možnost pro setkání a vzájemnou diskusi pedagogů různých typů škol a zaměření.

Účastníci konference MITAV 2017 obdrželi tištěný sborník abstraktů (ISBN 978-80-7231-417-1), jehož CD příloha obsahuje 47 textů příspěvků v češtině, slovenštině nebo angličtině. Jeden z těchto příspěvků zpracovali společně výše zmínění studenti 3. ročníku pětiletého magisterského studijního programu Vojenské technologie, kteří se na FVT UO podílejí na řešení projektu specifického výzkumu.  

Pořadatelé tímto děkují Vydavatelskému oddělení Univerzity obrany za kvalitní a včasné vytisknutí konferenčních sborníků, vedení Klubu UO pak za poskytnutí příjemných prostor pro jednání konference a nezbytnou spolupráci při její realizaci.


Autor: Miroslav Hrubý

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa