Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Mezinárodní vojenské akademické fórum na Komorním Hrádku

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Mezinárodní vojenské akademické fórum na Komorním Hrádku

Počet shlédnutí: 1809

20.6.2017 • V termínu 19. – 23. 6. 2017 pořádá Fakulta vojenského leadershipu Univerzity obrany v prostorách Vojenského školícího a výcvikového zařízení Chocerady mezinárodní vojenské akademické fórum (International Military Academic Forum – iMAF 2017). Fórum pořádají každoročně evropské vojenské školy jako platformu pro identifikaci možností a směrů mezinárodní spolupráce v oblasti vysokoškolského vzdělávání a výcviku budoucích důstojníků.

Letošní ročník, jehož se účastní devět desítek účastníků z 22 států Evropy a Severní Ameriky, se tematicky zaměřuje na vazbu mezi internacionalizací a zajišťováním kvality ve vysokoškolské přípravě budoucích důstojníků a dále na možnosti implementace mezinárodního semestru. Spektrum účastníků fóra odráží různorodost aktérů přípravy budoucích důstojníků počínaje veliteli tří vojenských vysokých škol, přes prorektory, děkany, proděkany, civilní i vojenské profesory, instruktory a specialisty na internacionalizaci vojenského vzdělávání. Přibližně čtvrtinu účastníků fóra pak tvoří studenti - kadeti vojenských vysokých škol. Úvodní části programu fóra se účastní rovněž zástupci vedení NATO Defence Education Enhancement Programme a European Security and Defence College.

Fórum je organizováno za podpory projektu strategického partnerství programu Erasmus+ „Creating international semester regarding military education needs for future officers in Europe".


Autor: Vladan Holcner; foto: Stanislav Poráň

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa