Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Přípravný kurz pro uchazeče o studium v magisterských studijních programech vojenské všeobecné lékařství a vojenské zubní lékařství

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Přípravný kurz pro uchazeče o studium v magisterských studijních programech vojenské všeobecné lékařství a vojenské zubní lékařství

Počet shlédnutí: 1049

16.6.2017 • V týdnu od 12. do 17. června se na Fakultě vojenského zdravotnictví v Hradci Králové konal každoroční přípravný kurz určený zájemcům o vojenské studium magisterských studijních programů vojenského všeobecného lékařství a vojenského zubního lékařství. Do letošního běhu se přihlásilo 59 zájemců, z toho 6 ze Slovenska. 

Tento kurz (v celkovém objemu 45 vyučovacích hodin) je zaměřen na předměty, ze kterých budou zájemci o studium skládat přijímací zkoušky na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Jedná se o fyziku, chemii, biologii a somatologii, jejichž výuku zabezpečují přední odborníci z Lékařské fakulty UK. Účastníci přípravného kurzu jsou seznámeni s okruhy témat, v rámci kterých jsou ověřovány znalosti u přijímacích zkoušek. 

Díky přípravnému kurzu mají uchazeči jedinečnou možnost se adekvátně na přijímací zkoušky připravit, a zvýšit tak pravděpodobnost úspěšného složení přijímacích zkoušek a obstát ve velké konkurenci s dalšími uchazeči o studium na Lékařské fakultě UK.  Nepopiratelnou výhodou je jistě i fakt, že kurz není zpoplatněn stejně jako ubytování v jeho průběhu. 



Autoři: Vanda Boštíková, Jana Fajfrová, Peter Pudík, foto: Miroslav Fidranský

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa