Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Je dobré nevyhýbat se překážkám, řekl ministr Stropnický studentům Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Je dobré nevyhýbat se překážkám, řekl ministr Stropnický studentům Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 1095

16.6.2017 • Na sedm desítek vojenských studentů prvního až třetího ročníku Univerzity obrany se ve čtvrtek 15. června 2017 od 12 hodin zúčastnilo besedy s ministrem obrany Martinem Stropnickým. Beseda proběhla v aule univerzity a byla věnována problematice vývoje bezpečnostního prostředí ve světě a dopadům změn bezpečnostní situace v mezinárodním rámci na další směřování AČR.

Na úvod besedy se však ministr Stropnický věnoval širšímu kontextu rozhodnutí studentů stát se vojáky z povolání a hovořil o motivaci a vůli překonávat překážky, které by měly studenty provázet celou jejich vojenskou kariérou. „Součástí motivace by měla být i snaha ukázat, jaké mám schopnosti a že je umím náležitě prezentovat," uvedl ministr a dodal, že každý člověk by měl mít ambici být ve svém oboru nejlepší. 

Cesta k tomuto cíli by se neměla vyhýbat překážkám a výzvám, a jako doklad ministr uvedl zkušenosti špičkových sportovců, kteří cestou na úplný vrchol museli mnohokrát i prohrát. Poté Martin Stropnický hovořil o ukotvení České republiky v západních společenských, kulturních a bezpečnostních strukturách: „Tato země musí patřit k těm, které dodržují určitá nepřekročitelná pravidla."

Část besedy se studenty věnoval Martin Stropnický schopnosti čelit dezinformačním kampaním, které se šíří především v elektronickém prostředí: „Jedině vzdělání vám umožní ubránit se manipulacím a indoktrinaci a ochrání vás před tím, aby s vámi někdo mával a kormidloval vás někam, kam nechcete," řekl ministr studentům. V následné diskusi se studenti zajímali především o názor ministra obrany na problematiku migrace a obchodu se zbraněmi.
 

Autor: Viktor Sliva      

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa