Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Třetí Open Art ve znamení Lučiny

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Třetí Open Art ve znamení Lučiny

Počet shlédnutí: 844

16.6.2017 • Obsahovou i formální změnu oproti předchozím dvěma letům přinesl letošní třetí ročník festivalu Open Art. Ten se v areálu Klubu Univerzity obrany v Šumavské ulici uskutečnil v úterý 13. června. 

Desítky návštěvníků festivalu zaznamenaly výraznou změnu oproti dřívějšku ihned po příchodu – programová scéna se přesunula z terasy klubu do zadní části areálu, což umožnilo její podstatné rozšíření a také zjednodušilo přístup účinkujícím. Hosty krátce po páté hodině odpolední přivítala již tradiční moderátorka Monika Brindzáková, která popsala náplň festivalového podvečera. Tou se stala připomínka 45. výročí založení Folklorního souboru Lučina, jehož historie se začala psát v roce 1972 transformací z folklorní složky CAKS. V 90. letech 20. století se soubor spojil s další organizací stejného názvu, která do té doby působila pod Policií České republiky. Spolek je dodnes činný při Klubu Univerzity obrany.

Prvním z řady gratulantů se stal kvestor Univerzity obrany Milan Lauber, který do rukou vedoucího souboru Jana Sekaniny předal dárky, mezi nimiž byl stylově také památeční bodák Univerzity obrany na památku vzájemné spolupráce. Další dva gratulanti pak přidali své blahopřání v podobě uměleckého vystoupení – nejprve folklorní soubor Jánošíček a poté divadlo Dráček. 


Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa