Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Brigádní generál Zoltán Bubeník ocenil studenty FVZ

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Brigádní generál Zoltán Bubeník ocenil studenty FVZ

Počet shlédnutí: 1141

29.5.2017 • Devět příslušníků vojenské zdravotnické služby, včetně studentů FVZ UO, kteří zvítězili v soutěži Medik roku, ocenil minulý týden ředitel Agentury vojenského zdravotnictví brigádní generál Zoltán Bubeník v Hradci Králové.

„Zdravotnická služba se bezpochyby má čím chlubit, ale vaše důležitá a každodenní práce často upadá v zapomnění a ostatní ji často berou jako samozřejmost, byť se odborně podílíte na prakticky veškerém výcviku i běžném životě v armádě,“ řekl na setkání zdravotníkům generál Zoltán Bubeník. Upozornil, že na rozdíl od ostatních odborností se odbornému výcviku věnují minimálně, protože jsou prakticky neustále v takzvaném ostrém nasazení péče o zdraví ostatních a záchrany lidských životů. 

Zoltán Bubeník poděkoval i pětici studentů Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany, kteří zvítězili v soutěži Medik roku 2017. „Asi není náhodou, že budoucí vojenští lékaři již opakovaně uspěli v této soutěži. Podíl na tom, že jste zvyklí fungovat jako tým a ne pouze jako individuality, má bezesporu vojenský dril a disciplína,“ ocenil ředitel Agentury vojenského zdravotnictví, který studentům nezapomněl naznačit perspektivy a možnosti dalšího působení ve vojenské zdravotnické službě. 


Autor: Lada Ferkálová, army.cz

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa