Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Nejsilnější ženy jsou ze šesté roty

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Nejsilnější ženy jsou ze šesté roty

Počet shlédnutí: 1530

25.5.2017 • Tak by se dal slovy doktora Jana Migdaua shrnout nejvýznamnější poznatek, který vyplynul z průběhu letošního jarního sportovního dne rektora-velitele Univerzity obrany. Ten se uskutečnil ve středu 24. května a jeho pomyslné těžiště spočívalo v Kasárnách Jana Babáka.

Atraktivní součástí programu sportovního dne se v posledních letech stala soutěž v přetahování lanem, v níž se utkávala družstva jednotlivých školních rot. Na rozdíl od předchozích sportovních dnů se tentokrát na vyžádání samotných studentek proti sobě nepostavily pětice mužů, ale týmy žen. V systému každý s každým se k vítězství propracovaly studentky šesté školní roty, které se do zápolení pustily s takovou vervou, že si ještě dlouho po skončení soutěže prohlížely, jak se pevné sevření lana podepsalo na jejich dlaních.

Spolu s výsledky přetahování lanem byly odpoledne vyhlášeny výsledky dalších 12 soutěžních disciplín, které v programu sportovního dne doplnila řada disciplín nesoutěžních. Zájemci si letos například mohli vyzkoušet golf na greenu ve Slavkově u Brna nebo netradiční hru Kyykkä, která je netradiční do té míry, že dosud nemá ani své české heslo na wikipedii. 

Novinkou mezi soutěžními disciplínami byla vedle CrossFitu také cvrnkaná. Ačkoli kuličky hrál ve svém dětství snad každý, musel před zahájením soutěže provést její organizátor Martin Man důkladnou instruktáž povolených způsobů dopravení kuličky do vymezeného prostoru. „Počkej, až tady sám budeš," reagovala pak jedna ze soutěžících na poznámku svého spolužáka, komentujícího neúspěšné cvrnknutí kuličky do důlku. Do soutěže se po určitém váhání přihlásil i podplukovník David Čep, který prokázal, že cvrnkání kuliček se prostě nezapomíná, a v silné konkurenci studentů obsadil druhé místo.

Dobrou schopnost predikce prokázali volbou názvů svých týmů účastníci turnaje ve streetballu. Zvítězilo družstvo „Nejhůř třetí" ve složení četař Matěj Jedlička, četař Jakub Zabloudil, rotmistr Ondřej Wilner a druhé místo patřilo týmu „První nebudem". Bohužel překlad názvu týmu na třetím místě „Kosáresö", jehož členy byli i zahraniční studenti István Krupp a Aleksandra Mioduszewska, zůstal neobjasněn.


Ke stažení: Výsledky sportovního dne

Fotogalerie



Autor: Viktor Sliva  

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa