Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Nastávající absolventi UO jednají o svých prvních pozicích na útvarech

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Nastávající absolventi UO jednají o svých prvních pozicích na útvarech

Počet shlédnutí: 1147

23.5.2017 • V pondělí odpoledne byly v aule Univerzity obrany zahájeny personální pohovory se studenty, kteří v tomto akademickém roce ukončí své vojenské prezenční studium na brněnských fakultách. Na slavnostním zahájení byla přítomna poradkyně náčelníka Generálního štábu brigádní generálka Lenka Šmerdová, která donedávna odpovídala za proces rekrutací a náborů do AČR, a spolu s ní i ředitel Odboru řízení lidských zdrojů Sekce státního tajemníka ministerstva obrany Jaroslav Daněk a ředitel Agentury personalistiky AČR plukovník Vratislav Beran. 

Zástupce rektora-velitele plukovník gšt. Milan Marek na úvod slavnostního ceremoniálu označil personální pohovory spolu se zahájením a ukončením studia za třetí významný mezník pobytu na Univerzitě obrany. „Chtěl bych Vás požádat, abyste při personálních pohovorech demonstrovali, že jste připraveni na výkon základní důstojnické funkce,"  uvedl plukovník Marek. 

Brigádní generálka Lenka Šmerdová, která nyní na Univerzitě obrany studuje v Kurzu Generálního štábu, popřála studentům, aby nastávající pohovory dopadly co nejvíce podle jejich očekávání, aby úspěšné složili státní zkoušky a potom šťastně a odhodlaně vykročili na vybrané pozice. Ředitel Agentury personalistiky AČR plukovník Vratislav Beran ve svém vystoupení podtrhl význam jazykové přípravy v souvislosti s účastí vojáků v aliančních strukturách a zahraničních misích a vyzval nastávající absolventy, aby se studiu angličtiny intenzivně věnovali i nadále.

Personální pohovory probíhají od úterý 23. května do čtvrtka 1. června a jejich výsledky budou slavnostně vyhlášeny v prostorách Klubu Univerzity obrany v úterý 25. července.  


Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa