Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zápočtových střeleb raketového systému KUB se účastní studenti Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Zápočtových střeleb raketového systému KUB se účastní studenti Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 1778

15.5.2017 • Začátkem května probíhaly v prostorech 21. základny taktického letectva v Čáslavi zápočtové střelby strakonického protiletadlového raketového pluku. V rámci zápočtových střeleb byly testovány schopnosti obsluh protiletadlového raketového systému 2K12 KUB, které jsou často rekrutovány také z řad studentů Katedry systémů PVO. 

Po úspěšně zvládnutých zápočtových střelbách se bude moci jednotka zúčastnit ostrých bojových střeleb, které proběhnou na přelomu května a června na střelnici v polské Ustce. Letos se zápočtových střeleb v rámci praxí zúčastnili i studenti Katedry systémů PVO – rotmistr Bc. Luboš Fuxa, rotmistr Bc. Lukáš Gacho a rotmistryně Bc. Martina Klepáčková – pod vedením podplukovníka Ing. Jana Farlíka, Ph.D., a kapitána Ing. Josefa Časara, Ph.D. Oba jsou v komisi rozhodčích, která zodpovídá za regulérnost střeleb. 

Součástí komise rozhodčích je poprvé v historii bojových střeleb i student Univerzity obrany rotmistr Lukáš Gacho, který spolu s ostatními rozhodčími (hodnotiteli) z Velitelství vzdušných sil AČR, Sekce rozvoje a plánování schopností MO, Univerzity obrany, Velitelství výcviku - Vojenské akademie Vyškov a 25. protiletadlového raketového pluku Strakonice bude v Polsku dohlížet na správnost postupů hodnocené jednotky.



Autor: Katedra systémů PVO 

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa