Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Cena České neuropsychofarmakologické společnosti udělena podplukovnici doc. PharmDr. Janě Žďárové Karasové, Ph.D.

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Cena České neuropsychofarmakologické společnosti udělena podplukovnici doc. PharmDr. Janě Žďárové Karasové, Ph.D.

Počet shlédnutí: 914

11.5.2017 • Na začátku roku 2017 se v Lázních Jeseník uskutečnila tradiční, letos již 59. česko-slovenská psychofarmakologická konference, zaměřená na nejširší kontext psychofarmakologie a léčbu duševních a neurologických poruch. Jak se lze dozvědět z pozvánky pořadatelé pro tento ročník akcentovali skutečnost, že terapie psychofarmaky a jejich volba závisí nejen na dostupnosti kvalitní vědecké evidence, ale také na osobní zkušenosti klinika a jeho zhodnocení každého individuálního nemocného. Dále se konference soustředila na novinky v rámci hlavních skupin psychofarmak. 


Na konferenci byly uděleny tradiční ceny: Ceny ČNPS za nejlepší originální publikaci v uplynulém roce, Cena ČNPS za nejlepší vývěsková sdělení a Cena za nejlepší ústní sdělení v sekci Nový výzkum.

S potěšením můžeme konstatovat, že právě v sekci originální odborná klinická práce získala paní podplukovnice doc. PharmDr. Jana Žďárová Karasová, Ph.D. Práce vznikla na základě spolupráce Katedry toxikologie a vojenské farmacie s neurologickou klinikou Fakultní nemocnice v Hradci Králové a paní docentka je u tohoto článku korespondenčním autorem. Článek: VALIS, M. – MASOPUST, J. – VYSATA, O. – HORT, J. – DOLEZAL, R. – TOMEK, J. – MISIK, J. – KUCA, K. – KARASOVA, JZ. Concentration of donepezil in the cerebrospinal fluid of AD patients: Evaluation of dosage sufficiency in standard treatment strategy. 2017, 31(1), 162-168. DOI 10.1007/s12640-016-9672-y, byl publikován v prestižním časopise Neurotoxicity Research. Gratulujeme!



Autor: Vanda Boštíková 

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa