Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Brno rozezněl Brněnský Majáles. Na festivalu nechyběla Univerzita obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Brno rozezněl Brněnský Majáles. Na festivalu nechyběla Univerzita obrany

Počet shlédnutí: 1795

9.5.2017 • Legendární oslava jara, studentského života a studentských dovedností, majálesový průvod, volba krále a Miss Majálesu, koncerty zvučných kapel a bohatý doprovodný program univerzit. To je Brněnský Majáles, kterého se pravidelně účastní také Univerzita obrany. 

V sobotu 6. května se v Brně konal již 14. ročník Brněnského Majálesu. Už před polednem vyšel z náměstí Svobody majálesový průvod s alegorickými vozy brněnských univerzit. Králové a královny univerzit spolu s brněnským primátorem Petrem Vokřálem a náměstkyní hejtmana Taťánou Malou společně přestřihli pásku a odstartovali průvod. Ten se vydal směrem k magistrátu, Šilingrovu náměstí, Pekařské ulici a přes Mendlovo náměstí k výstavišti. V průvodu nechyběli studenti Univerzity obrany s vlajkami UO. 

Studentská akce pak pokračovala na Brněnském výstavišti prezentací univerzit a open air hudebním festivalem. V programu festivalu byly prezentace aktivit studentských spolků a univerzit, volba krále a Miss Majálesu, koncerty kapel No Name, Mandrage, Marpo, Wohnout, Vypsaná Fixa, Jelen, Rybičky 48 a zpěváků Tomáše Kluse a Anety Langerové apod. Králem Majálesu se letos stal Jara List z VUT v Brně, který převzal královský hermelín od svého předchůdce loňského krále Dana Vinciho IV. z téže školy. 

Univerzita obrany měla na festivalu svůj prezentační stan a studenti předváděli ukázky boje zblízka MUSADO MCS. Univerzita obrany také připravila pro návštěvníky Brněnského Majálesu možnost vyzkoušet si jednu ze dvou disciplín testu fyzické zdatnosti, který je součástí přijímacích zkoušek do vojenského studia, a to sedy-lehy za jednu minutu. Tato zkouška se stala cílem především středoškoláků a jejich výkony překračovaly minimální hranici pětatřiceti cviků. Někteří chlapci dosáhli i padesátky a získali hodnotnou odměnu. Zástupci Univerzity obrany mnohým středoškolákům také přiblíží podstatné informace o možnostech studia na jednotlivých fakultách jediné vojenské vysoké školy v České republice.

 

Autor: Pavel Pazdera

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa