Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Družstva UO uspěla na mezinárodní střelecké soutěži Freecontest 2017

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Družstva UO uspěla na mezinárodní střelecké soutěži Freecontest 2017

Počet shlédnutí: 2113

​3.5.2017 • V závěru měsíce dubna se konal 28. ročník mezinárodní střelecké soutěže Freecontest 2017 na střelnici Asociace víceúčelových organizací v Chebu. Univerzitu obrany úspěšně reprezentovala hned tři družstva.

Univerzitní družstvo A střílelo ve složení Ing. Petr Eisenhammer, Vladimír Zralý a Mgr. Radek Nedoma. V družstvu B byly četařka Hana Jurášová, rotná Bc. Jitka Tichá a majorka Ing. Blanka Adámková. Družstvo C tvořili rotmistr Bc. Josef Burget, rotmistr Bc. Marek Pavlacký a rotmistr Bc. Ivo Zerzánek.  

Soutěžilo se ve střelbě z pistole CZ-75 P09 (na mezinárodní pistolový terč, vzdálenost 25 m, vstoje) a samopalu vz. 58 (na terč nekrytě ležící figura s kruhy, vzdálenost 100 m, vstoje). Družstvo mělo pro střelbu z každé zbraně k dispozici 3 x 13 nábojů a 10 minut času. Do soutěže se započítalo 10 nejlepších zásahů jednotlivců z každé zbraně.

Vyhodnocení probíhalo v Sadové kavárně – Parkcafé ve Františkových Lázních a my si mohli několikrát vyslechnout při vyhlašování „Univerzita obrany". A to za 1. místo družstva B ve střelbě z pistole, 3. místo ve střelbě ze samopalu a celkové 2. místo v ženské kategorii družstev, 1. místo majorky Blanky Adámkové ve střelbě z pistole a celkové 2. místo v ženské kategorii jednotlivců. V armádní kategorii družstev se naše družstva umístila na 2. místě družstvo C, 4. místě družstvo A a 11. místě družstvo B. V jednotlivcích si nejlépe vedl Mgr. Radek Nedoma, který získal 1. místo a putovní pohár náčelníka Generálního štábu AČR ve střelbě z obou zbraní v armádní kategorii jednotlivců a celkové 2. místo v celé soutěži, kdy s vítězem měl shodný počet bodů, ale od celkového vítězství ho připravil pouze horší výsledek ve střelbě z pistole. Dále majorka Blanka Adámková získala putovní pohár Velvyslanectví USA pro nejlépe střílející příslušnici armády. Tento pohár se nám, po roční pauze, opět podařilo vyhrát a mít ho opět na půdě Univerzity obrany. Proto jsme také odjížděli s dobrými pocity z další úspěšné reprezentace naší školy.

 
Autor: Vladimír Zralý

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa